Market ČSSD: Za body můžete získat třeba chvilku s Paroubkem

17.10.2010 21:46

Manko v komunikaci s veřejností prostřednictvím moderních technologií se snaží odstranit ČSSD. Internet zůstával dlouho stranou jejího zájmu, ale v mezidobí mezi květnovými a říjnovými volbami spustila na světlo světa webové stránky svých přátel.

Market ČSSD: Za body můžete získat třeba chvilku s Paroubkem

Cestu do Evropského parlamentu, prohlídku tuzemské sněmovny, Senátu i hejtmanství nebo také osobní setkání s politiky může vyhrát ten, kdo se zaregistruje na webu MojeSocDem.cz a bude úspěšný v nejrůznějších vyhlašovaných soutěžích. Projekt se připravoval od února a od červnového spuštění se mezi Přátele sociální demokracie přihlásilo jedenáct stovek lidí.

„Je určen sympatizantům sociální demokracie a znamená i rozšíření oficiálních webových stránek. Určitě to je krok k oslovení mladé generace," řekl pro ParlamentníListy.cz Martin Ayrer, tiskový mluvčí ČSSD. Zajímavé je, že stát se přítelem sociální demokracie nemůže člen žádné politické strany, tedy ani samotné ČSSD.

Na oběd s předsedou proklouzl i bulvární novinář

Ti, kdo se na stránkách zaregistrují a budou pilní a vynalézaví, mohou se těšit na zajímavé výhry. Tou první byl pro několik šťastlivců oběd s úřadujícím předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou. „Dostali se na něj ti nejrychlejší. Mezi nimi byl i redaktor Blesku, který se také zaregistroval a poté o obědě s předsedou napsal článek," prozradil pro ParlamentníListy.cz Petr Šelepa, ústřední koordinátor projektu Přátelé sociální demokracie.



Jednou z nejzajímavějších cen, které mohou zaregistrovaní Přátelé sociální demokracie získat, je cesta do Evropského parlamentu. „Už teď v úterý tam jede osmnáct oceněných," uvedl Šelepa. Dostat se do vybrané sestavy ale nebylo nic jednoduchého. „Jednou z možností bylo pro účastníky natočit video, proč podporují ČSSD," pokračoval Šelepa.

Výhrou byla i účast na programové konferenci v Olomouci

Vybráni byli ti nejlepší tvůrci, zatímco v případě blogů šlo o co největší počet příspěvků na webu mojesocdem.cz. Na vrtkavosti štěstí byli naopak závislí ti, co se zapojili do soutěže o nejzajímavější volební slogany, protože z těch se losovalo. Kromě cesty do Bruselu usilují Přátelé sociální demokracie i o další vesměs už domácí ceny.

Jde o nadstandardní prohlídky sněmovny, Senátu i hejtmanství, při nichž se výherci podívají i do zákulisí a budou mít k dispozici jako průvodce některého člena klubu ČSSD. „Někteří výherci už měli možnost se zúčastnit programové konference v Olomouci a další mohou při komunálních a senátních volbách přijít přímo do volebního studia v Lidovém domě," přidal Šelepa ještě další informaci.


Propojení politických stran s voliči a sympatizanty ovšem není výsadou pouze sociálních demokratů. TOP 09 provozuje stránky My.TOP 09, občanští demokraté pro změnu Modrou síť. Věci veřejné jsou známé díky Véčkařům a lidovci často sází na svou stranickou mládež. Jedinou partají, která se internetu a online propojování s veřejností brání, jsou komunisté. "Jejich web je jako z roku 1989, jen pár tiskových zpráv, plakátů a víc nic," přiblížil web KSČM analytik Břetislav Polách.

K věci:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník, Tomáš A. Nový

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klimatickou krizi nezpochybňovat, spustil úředník od Hladíka. A pak to bylo hodně ostré

18:37 Klimatickou krizi nezpochybňovat, spustil úředník od Hladíka. A pak to bylo hodně ostré

Od roku 2010 až do roku 2030 vynaložíme jeden bilion korun na dotacích do solárů. „Tohle je ekonomik…