Usměvavý kníže v Hyde Parku: Jen kdyby viděl, co mu psali

03.09.2010 5:30

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) byl hostem čtvrtečního Hyde Parku. Během padesáti minut živého přenosu neztratil úsměv na tváři. Některé z dotazů, které se objevily jak na sociálních sítích, tak na obrazovce ČT, by ho o něj ale určitě připravily.

Usměvavý kníže v Hyde Parku: Jen kdyby viděl, co mu psali

Přesně 73 procent všech hlasujících na stránkách České televize hodnotilo vystoupení předsedy TOP 09 palcem vzhůru, tedy pozitivně. Stejně tak mezi diváky, kteří psali a volali do studia, byl patrný velký obdiv k ministru zahraničních věcí a 1. místopředsedovi vlády premiéra Petra Nečase. Hned první, mírně ostrý dotaz, končil spojením "s úctou Honza".

Avšak zcela odlišná byla situace na sociální síti Facebook. Tam to Karel Schwarzenberg schytal téměř ze všech stran.

Zajímavostí je také fakt, že jeden velmi ostrý dotaz, který byl položen právě pomocí Facebooku, spatřil světlo světa i na obrazovce ČT, a to přesně sedmnáct minut po osmé večerní. Kníže na něj ovšem odpovídat nemusel.

Kníže probudil národy

"Nechce se pan Šnajberg vzdát po smrti poloviny majetku a koupit si tak předsmrtně nějakou úctu na úvěr, když už všechny pozemský statky má," uvedl pisatel Petr v 15:06 právě na sociální síti.

Co dalšího divákům Hyde Parku vadilo? Konkrétní důvody na internetu nepadly. Za to nadávky ano, a to téměř ve všech světových jazycích. Od češtiny, slovenštiny, až po angličtinu a němčinu.



Právě na cizojazyčné výrazy, které žádný z editorů během přenosu nevymazal, ironicky reagoval jeden z příznivců knížete s výzvou na ČT: "Máte tam překladatele?"

"Fak jů of? :-D tahle fráze se nepoužívá, Josefe," uvedl na obranu šéfa TOP 09 David Horák.

Zbylé reakce se týkaly notoricky známých témat - občasného pospávání během politických diskusí a někdy špatně srozumitelné výslovnosti.

Spát nebudu

"Chrrrrrrrrrrrrrr," napsala jedna z divaček. "Slibuji, že dnes neusnu, ale během dlouhých debat se to někdy stát může," reagoval hned zkraje Hyde Parku Schwarzenberg.

"Ach jo, to sou zas komentáře, někdy team Hydeparku fakt lituju," uzavřel divák Miroslav.

Čtvrteční Hyde Park vzbudil podle dohledatelných údajů mimořádný zájem diváků. Na webu ČT hlasuje v průměru několik desítek uživatelů, kníže jich měl několik stovek. Na Facebooku je často jen pár reakcí, hodinu od začátku pořadu jich ke jménu Karla Schwarzenberga přibylo rovných 147.

Dále v Hyde Parku:

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…