Jančíka střídá na Praze 5 John. Obsadil čtvrté místo

17.10.2010 9:52

Jednou z mediálně nejsledovanějších radnic byla díky kontroverznímu starostovi Jančíkovi Praha 5. Ten už ve vedení městské části neusedne, ale objeví se tam předseda VV John, děsí se Viliam Buchert v komentáři pro Reflex.cz.

Jančíka střídá na Praze 5 John. Obsadil čtvrté místo

Hodně dlouho čekal komentátor Viliam Buchert coby občan Prahy 5 na vysvobození ze spárů kontroverzního starosty Milana Jančíka z ODS. Den po komunálních volbách je ale na velkých rozpacích, i když Jančíkovu ODS porazila v obvodě TOP 09 téměř o deset procent. „Začínám mít obavu, aby se nám po Jančíkovi ještě nestýskalo," píše přesto Buchert pro Reflex.cz. Johnovy VV na Praze 5 získaly 13%.

Děsí se totiž toho, že jedním z nových zastupitelů je na Praze 5 ministr vnitra a předseda Věcí veřejných Radek John. Na rozdíl od jiných částí Prahy se zde VV do zastupitelstva dostaly celkem lehce se skoro 13 procenty hlasů. „Zatím se nám John představil na Praze 5 před volbami pouze tím, že jeho auto s majáčkem nabouralo do tramvaje. Ale představte si, až začne na zastupitelstvu vyvádět jako na ministerstvu vnitra," strachuje se komentátor.

Lidé z ABL mohou na Praze 5 udělat hodně užitečné práce

Pak se může stát, že každou chvili budou znít jiné pokyny, něco řekne, pak to odvolá, pak zase něco odvolá než to vůbec řekne. „Uvidíme, zda si také přivede nějaké posily z agentury ABL. Určitě by podobní lidé udělali hodně dobré práce, mohou nás třeba sledovat, pokud bude potřeba," připomíná Buchert předvolební kauzu z jiné části Prahy.

Podle něj se občané Prahy 5 mohou nejvíce těšit na to, jak bude Radek John stíhat předsedovat Věcem veřejným (i když to strana v pravém slova smyslu není), sedět současně na židli ministra vnitra (i když to za jeho vedení také není ministretstvo v pravém slova smyslu), být také poslancem a ještě navíc zastupitelem. „Radek musí být velmi pracovitý a velmi chytrý. Znáte snad někoho, kdo by to dokázal?" uzavírá Buchert.

K věci:

Volby nemůžeme prohrát, směje se John 

John o volbách: Systém je strašně složitý 

Slyšet Johna byla jako slyšet Bursíka, říká politolog 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…