Koalici ODS a ČSSD nevylučuji, nastínil Svoboda

18.10.2010 18:09

V pondělním Radiožurnálu Bohuslav Svoboda nastínil, že se v oblasti vyjednávání mezi ODS a TOP 09 mohou vyskytnout i problémy.

Koalici ODS a ČSSD nevylučuji, nastínil Svoboda

Hostem pondělních 20 minut Radiožurnálu byl kandidát na pražského primátora za ODS Bohuslav Svoboda. Ten v rozhovoru se Štěpánkou Čechovou odpovídal na dotazy ohledně povolebního vyjednávání a budoucí koalice na pražském magistrátu.

"Skutečně se rýsuje to, že ten postup, jak dojít ke koalici, jsme jasně specifikovali," uvedl ke dnešnímu jednání s pravděpodobným budoucím primátorem Zdeňkem Tůmou.

Neočekávané problémy

I přes prozatímní shodu ODS a TOP 09 však Sobotka nevylučuje případné problémy, jež by zabránily vzniku koalice.

"Zabránit jí může cokoliv, teoreticky to může být varianta něčeho, co je v programu, mohla by to být otázka uspořádání kroků po volbách," nastínil možné problémy ve vyjednávání.

A nadnesl i další variantu možného vývoje. "Jsme ve fázi, kdy musíme hledat řešení pro své strany, pragmaticky, bez emocí. Preferujeme řešení pravicového typu, ale může se stát, že to řešení nebude průchozí," prohlásil také Svoboda s tím, že nevylučuje koalici ODS a ČSSD.

Personálie se neřešily 

Potvrdil však, že se primátorem zřejmě stane skutečně Tůma. "Z logiky věci to vyplývá, ale nemluvili jsme o tom," uvedl vyhýbavě Svoboda.

Více čtěte:

Pražský magistrát půjde očistit, říká Svoboda

K volbám:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…