Šťastný u Moravce: Vyprošuji si vejlupky z ODS, tak rozhodli občané

24.10.2010 15:08

Předsedové pražských organizací TOP 09, ODS a ČSSD hovořili v otázkách Václava Moravce o sestavení povolební koalice na pražském magistrátu. Zatím prý jednání pokračují a nic není jasné. TOP 09 předloží návrhy koaliční smluv oběma stranám v úterý. Předseda pražské ODS Boris Šťastný se ohradil proti slovům Václava Moravce, že někteří občanští demokraté z magistrátu jsou „vejlupci“.

Šťastný u Moravce: Vyprošuji si vejlupky z ODS, tak rozhodli občané

Šéf pražské ODS Boris Šťastný vyvracel spekulace v médiích, že při jednání uvedla TOP 09 konkrétní jména lidí z ODS, které by si na radnici znovu nepřála.

„My si stranu očistíme sami. Nevidím důvod, proč by nám měl někdo třetí říkat, koho máme vyhodit a koho ne," rozzlobil se ve studiu České televize Šťastný. Moderátor Václav Moravec se ho zeptal, jestli si myslí, že by tam měli dále sedět ti „vejlupci". Šťastný se ohradil proti použití takového výrazu. Prý tam nikdo takový není, jsou tam jen lidé, které zvolili voliči, tvrdil s nechápavým výrazem Šťastný a dotazoval se, koho Moravec označením vejlupek míní.

Moderátor uvedl jména, která jsou spojena s magistrátem a primátorem Pavlem Bémem. Jmenoval radní Milana Richtera, Pavla Klegu a Rudolfa Blažka.

Debata se vedla převeším okolo toho, jak dopadnou koaliční jednání mezi ODS, TOP09 a ČSSD.

Pražská TOP 09 předloží v úterý ČSSD i ODS vyvážené návrhy koaličních smluv a poté začnou ostrá vyjednávání. „Zatím se čekalo na skončení senátních voleb. Teď chceme jednání výrazně urychlit," uvedl předseda pražské TOP09 František Laudát. Zatím favorita nemají, ale ani v jednom z programů nenašel žádné nepřekonatelné body.

Do sestavení koalice si mluvit nenecháme, tvrdí Šťastný

Předseda pražské organizace sociálních demokratů Petr Hulinský nechtěl přímo říci, že by šli do koalice s ODS i přesto, že volební lídr jejich strany Jiří Dienstbier mladší prohlásil, že pokud taková koalice vznikne, on se jí účastnit nebude. „Důležitější jsou jednoznačně programové návrhy. A navíc je to na volených orgánech, jak rozhodnou," naznačil neurčitě Hulinský.

Naopak opačný názor má Boris Šťastný. „Je to naše věc, s kým sestavíme koalici. Rozhodně si do toho nenecháme hovořit od stranických orgánů. S grémiem samozřejmě jednat budeme ale konečné rozhodnutí je jen na nás," uvedl k tomu, že by do koalice na pražském magistrátu mohlo zasahovat vedení ODS z Polygonu.

Více:

Foto:facebook

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …