Tůma musí pronájem bytu vysvětlit, žádá Šťastný

25.10.2010 17:06

Bývalý guvernér ČNB a pravděpodobný budoucí primátor Zdeněk Tůma se ocitl na pranýři. Politici na něho vyvíjejí tlak ohledně informací o jeho bývalém bytě.

Tůma musí pronájem bytu vysvětlit, žádá Šťastný

Pravděpodobný budoucí primátor a jeden z lídrů TOP 09 Zdeněk Tůma čelí podezření, že v minulosti načerno pronajímal obecní byt v Praze 2. A to v době, kdy jako exguvernér  bydlel v jiném bytě.

Jeden z vyjednavačů ODS o budoucí koalici na pražském magistrátu Boris Šťastný se domnívá, že by Tůma měl celou vysvětlit.

"Pokud se to skutečně prokáže, tah je na straně TOP 09 a především pana Tůmy, který by měl celou věc řádně vysvětlit," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ jeden Šťastný. Ten zároveň odmítl říci, zda taková aféra může Tůmu diskvalifikovat jako možného budoucího primátora.

Dobrá vizitka to není, míní Dienstbier

Podle Jiřího Dienstbiera ml. z ČSSD navíc podezření Tůmu jako kandidáta na primátora shazuje."Nic moc o tom nevím. Samozřejmě, pokud je to podložené, tak jej to jako možného primátora trochu shazuje. Není to ničí dobrá vizitka, pokud načerno pronajímá obecní byt," řekl Dienstbier.

Problém s Tůmovým bydlením vznikl už v době, kdy nynější lídr pražské TOP 09 řídil Českou národní banku a bydlel v bytě, který mu nabídla.

V současnosti Tůma vede vyjednávací tým, který za TOP 09, jež volby v Praze vyhrála, řeší možné varianty budoucího politického vývoje.

Tůma: Není to pravda

Popírá ale, že by byt pronajímal. Navíc tvrdí, že byt obci vrátil sám. "Není to pravda, nic jsem nepronajímal. Bylo tam kdysi nějaké udání, které se prověřovalo. Možná vyplývalo z toho, že byl byt většinou prázdný," reagoval pro server Zdeněk Tůma.

Někdejší člen bytové komise v Praze 2 ale tvrdí opak. Tůma podle něho byt skutečně načerno pronajímal a poté, co na to radnice přišla, dostal výzvu, aby jej vrátil. To se také podle radnice na konci října 2001 stalo.

Více čtěte:

Tůma byt zřejmě pronajímal načerno. Sám to ale popírá

Tůma nakonec být primátorem nemusí

Foto: eu2009.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…