Pražská ODS láme chleba. Bude jednat o koalici s TOP 09

01.11.2010 9:16

O tom, zda v metropoli vznikne koalice ODS a TOP 09, či zda ve hře stále ještě zůstávají sociální demokraté, by mohlo být jasněji již po pondělním jednání.

Pražská ODS láme chleba. Bude jednat o koalici s TOP 09

ODS v metropoli zřejmě již v pondělí rozhodne, zda přistoupí na nabídku koaliční spolupráce s TOP 09. Hlasovat o tom totiž budou na společném večerním jednání členové regionální rady a klubu zastupitelů. Účastníci zasedání budou jednat také o nabídce spolupráce pro ČSSD.

Členové regionální rady a klubu zastupitelů dostanou k posouzení analýzu nabídky, kterou ODS v úterý dostala od TOP 09. Další schůzka vyjednávacích týmů obou stran by se pak měla uskutečnit hned v úterý dopoledne.

Svoboda: Zelenou novým tvářím
 

Volební lídr ODS Bohuslav Svoboda na pondělním jednání zřejmě předloží také svůj návrh personálního obsazení postů ve vedení města. Svoboda už dříve uvedl, že na posty pěti radních bude navrhovat jen nové tváře. 

Účastníci jednání by měli hlasovat také o návrhu koaliční spolupráce, který plánuje ODS předložit ČSSD. Občanští demokraté chtějí totiž i nadále vyjednávat s oběma možnými koaličními partnery. 

Rebel Dienstbier

Právě o možném uzavření koalice občanských a sociálních demokratů v Praze se v posledních dnech totiž hodně spekuluje. Proti takové dohodě se ale vyslovil volební lídr ČSSD Jiří Dienstbier mladší i někteří lidé z celorepublikového vedení ODS včetně předsedy Petra Nečase.

Více čtěte:

Velká koalice v Praze? ODS a ČSSD začaly vyjednávat

Zvrat: Sblížení pražské TOP 09 a ČSSD. Hrozba pro modré?

Brněnská ODS v hádkách. Velká koalice s Onderkou všem nevoní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…