Čunek: Chtějí mě odstranit. Pro vsetínské modré jsem nebezpečný

04.11.2010 14:00

ODS nechce na radnici ve Vsetíně Jiřího Čunka. A senátor a dlouholetý starosta Vsetína se zlobí. Politik KDU-ČSL je přesvědčen, že jej hodlá vsetínská organizace občanských demokratů odstranit, protože je v oblasti velmi oblíbený a tím představuje pro stranu modrého ptáka obrovské nebezpečí do budoucna.

Čunek: Chtějí mě odstranit. Pro vsetínské modré jsem nebezpečný

Podle všech náznaků ve Vsetíně vznikne velká koalice mezi ODS, KDU-ČSL, ČSSD a TOP 09. Občanská demokracie má ale jednu podmínku, kterou podmiňuje vznik společné vlády. Nechce na radnici Jiřího Čunka.

Myslí politicky, chtějí mě odstranit

Čunek, bývalý místopředseda vlády, který v minulosti čelil obvinění z korupce, je na Vsetínsku velice oblíbený. Většina občanů oceňuje například to, jak se v minulosti dokázal vypořádat s problémem nepřizpůsobivých občanů. „Oni myslí politicky, zvažují, co je pro ně výhodné. A výhodné pochopitelně je, aby Čunka odstranili. Tím si zajistí, že je v příštích volbách neohrozí. Protože ODS chce vyhrávat," řekl Čunek pro ParlamentníListy.cz.

Senátor si však z postoje ODS hlavu nedělá. „Tak budu nakonec obyčejným zastupitelem. Oni argumentují tím, že nechtějí mít v radě nikoho, kdo má celostátní politickou působnost. A to jsem jedině já. Tady ve Vsetíně není situace jako v Praze, kde je boj o magistrát o korupci a lobby. Tady jde o vyřazení nebezpečných politických soupeřů, a to já v jejích očích jsem," tvrdí lidovec.


Výsledky voleb do zastupitelstva Vsetína


Neřešíme věci přes média

Vsetínská ODS se k situaci vyjadřovat vůbec nechce. „My jsme se všichni dohodli, že nebudeme vůbec nic zveřejňovat, ani komentovat, dokud nedojde k nějaké koaliční dohodě. Takže já vám nebudu vysvětlovat, zda máme podmínku, aby Čunek na radnici byl, nebo nebyl. Prostě dohoda zní tak, že se vyjádříme, až bude vše uzavřené. Nejsme pražští politici a neřešíme naše  spory přes média. Že to tak dělá Jirka je jeho věc, on to prostě má ve zvyku," říká předseda oblastní rady ODS Josef Slovák.

##MINIPAS 26##


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…