Předsedu ČSSD nevolí Bárta, ale náš sjezd, vzkazuje Hašek

07.11.2010 12:53

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) dnes v TV Prima vyjádřil sympatie jihomoravskému hejtmanovi a kandidátovi na předsedu ČSSD Michalu Haškovi. Naznačil, že vítězství Haška ve volbě předsedy sociální demokracie může otevřít cestu k dialogu mezi vládou a opozicí. Hašek ministrovo nadšení svou osobou mírní.

Předsedu ČSSD nevolí Bárta, ale náš sjezd, vzkazuje Hašek

"Když si přečtu desatero pana Haška, tak z toho cítím ten svěží vítr v sociální demokracii, tu naději, že se ČSSD povede vyvést z té paroubkovsko-rathovsko-sobotkovské izolace. Že to bude konečně partner pro rovnocenný dialog," vyjádřil se Bárta.  „Desaterem" byl myšlen text, který Hašek publikoval v pátek jako svou vizi budoucí ČSSD.

Dokument ke stažení ZDE

Sám Hašek v dokumentu volá po zvýšení koaličního potenciálu ČSSD. O komplimenty ministra vlády, se kterou ČSSD ve sněmovně válčí kvůli některým škrtům výdajů státního rozpočtu, však Hašek nestojí.

„Každý z politických soupeřů ČSSD má jistě právo na názor, nicméně volba předsedy ČSSD je výsostnou záležitostí členů strany," sdělil Hašek ParlamentnímListům.cz.

Vládu budu kritizovat, ať Bárta říká cokoliv

Dokud prý bude vláda řešit snižování výdajů rozpočtu jen s pomocí škrtů, Haškův postoj k VV ani ke koalici jako takové se nezmění.

„Pan Bárta si může být jist, že nynější vládní politika hloupých škrtů, nikoliv sociálně citlivých úspor či systémových řešení, a to za účasti VV, bude předmětem kritiky ČSSD i Michala Haška jako kandidáta na předsedu strany," dodal Hašek.

Zda předsedou sociální demokracie bude Hašek, současný úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka či jiný kandidát, rozhodnou delegáti sjezdu ČSSD v březnu příštího roku.

Návrh na přímou volbu předsedy strany v sobotu zamítlo její širší vedení.

Partie TV Prima:
Hašek symbolizuje pokrok v ČSSD, poznamenal Bárta
Místopředseda ČSSD si neškrtnul. Bárta na Primě mluvil a mluvil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…