Onderka: Evropské peníze se nám daří využívat na maximum

14.11.2010 10:12

Brno získalo v uplynulých dnech dalších 205 milionů korun z evropských fondů na městské projekty.

Onderka: Evropské peníze se nám daří využívat na maximum

Jedná se například o probíhající rekonstrukci II. etapy Joštovy ulice od Komenského náměstí až po Údolní ul. s dotací 95,6 mil. Kč, jistou dotaci má ale například také Přírodovědné exploratorium částkou 65 mil. Kč. Brno uspělo v sedmi projektech s celkovými rozpočtovými náklady 304 mil. Kč. Evropské dotace uvolnil Výbor Regionální rady NUTS II Jihovýchod z Regionálního operačního programu.

Názor primátora města Romana Onderky:

„Rozpočet města získává v těchto dnech z evropských fondů přes dvě stě milionů korun na projekty, které mají konkrétní dopady pro život občanů města. Z těch několika bych vybral například Přírodovědné exploratorium, které se v rámci rekonstrukce brněnské hvězdárny chystá. Uspěli jsme ale také v tolik sledované opravě Joštovy ul., která se jako výstavní bulvár ukáže v celé kráse už napřesrok. Je jasné, že ke každé dotaci jsou potřeba i finance z rozpočtu města, proto musíme dobře hospodařit, abychom evropské peníze využívali na maximum. To se nám v tuto chvíli daří na jedničku."

Vzhledem k prodlevě při schvalování podaných žádostí však práce na projektech již začaly, v některých případech byla jejich realizace dokončena. Jedná se například o revitalizaci prostoru před obchodním domem centrum nebo o dětské hřiště na „Šelepce".

Dále čtěte:

Profil Romana Onderky na ParlamentníchListech.cz:
##MINIPAS 1090##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Onderka - profil

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.