Tůma: Rádi bychom vedení kontrolního výboru. Místo v radě ne

16.11.2010 15:40

Vedení TOP 09 ke koalici ODS a ČSSD v Praze zmínila, že nebude chtít místo v pražské radě. Naopak by chtěla řídit kontrolní výbor.

Tůma: Rádi bychom vedení kontrolního výboru. Místo v radě ne

„Budeme se ucházet o předsedu kontrolního výboru a bylo by adekvátní, abychom v tomto výboru měli většinu," uvedl lídr TOP 09 Zdeněk Tůma v reakci na to, že jedno místo v radě TOP 09 nabídly ODS a ČSSD, které se dnes dohodly na společném vedení hlavního měst.

Předseda pražské TOP 09 František Laudát pak k tomu podotkl: „Pokud ODS a ČSSD tvrdí, že koalice bude plnit důstojnou funkci, nechť nám dají předsedu kontrolního výboru, abychom měli nějaké kontrolní nástroje. Já věřím, že ODS neudělá  to samé, co udělala v Praze 7, kde dala přednost komunistovi v kontrolním výboru."

„Nechci krást s docentem Svobodou koně, nabídka v radě je pro nás výsměchem, Je to hra, kterou pak ODS proti nám bude chtít použít. Jiný smysl v tom nevidím. Koho budeme nominovat do čela výboru, o  tom se ale budeme teprve radit," uvedl dále ke koaliciTůma.

Nabídnout jen jedno místo v radě vítězi voleb je podle Tůmy výmysl, jehož cílem je zřejmě označit TOP 09 za nekooperativní. Strana podle Františka Laudáta neudělá stejnou chybu jako zelení či SNK-ED v minulém volebním období.

Podle Tůmy je dohoda mezi sociálními a občanskými demokraty neobhajitelná. Za "čistou lež" označil informace o tom, že TOP 09 za zády ODS dala sociálním demokratům nějakou zvláštní nabídku. "Je velmi pravděpodobné, že tato dohoda byla uzavřena dříve, protože tento koláč nemohl být upečen za jeden den," konstatoval.

Dále čtěte:
Laudát: Svoboda bude první primátor Prahy, který nevyhrál volby




    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…