ČSSD by s KSČM ovládla sněmovnu. Véčka propadají

18.11.2010 13:38

V listopadu je ČSSD nadále nejšíře přijatelnou stranou. Polepšila si, stejně jako ostatní velké strany. ODS je na druhém místě, TOP 09 na místě třetím. Věci veřejné vykazují povlovný klesající trend. Současná vládní koalice by v listopadu nezískala potřebnou většinu mandátů, konstatuje agentura STEM.

ČSSD by s KSČM ovládla sněmovnu. Véčka propadají

Podle agentury STEM by v listopadu volby vyhrála ČSSD. Podle stranických preferencí by získala 28,8 procenta, ODS by pak měla 17,9 procenta. TOP 09 podpořilo 14 procent dotázaných, KSČM 9,2 procenta. Věci veřejné pak 5,7. KDU-ČSL se pohybuje pod hranicí nutnou pro vstupdo sněmovny, preferují ji 4 procenta dotázaných. Jak ale STEM zdůrazňuje, volební čísla by byla větší.

"Stranické preference zobrazují relativní sílu politických stran k danému okamžiku výzkumu. Přeložit tato čísla do modelového volebního výsledku není jednoduché, neboť lze jen obtížně zjistit, kteří dotázaní se voleb skutečně zúčastní, zda volební motivace voličů bude podobná jako v minulých volbách nebo se změní, zda se do volebního výsledku budou promítat emoce na poslední chvíli apod.," vysvětlil STEM.

Podle volebního modelu by nicméně ČSSD získala 81 poslaneckých mandátů a společně s KSČM a 23 mandáty by obě strany získaly většinu. ODS by podle modelu dostala 48 křesel, TOP 09 37. Věci veřejné by pak disponovaly 11 poslanci.

Celou zprávu agentury STEM si stáhněte ZDE

Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie obvinila 5 zaměstnanců ROP Severozápad včetně Šulce

14:38 Policie obvinila 5 zaměstnanců ROP Severozápad včetně Šulce

Policie obvinila z porušování povinností při správě cizího majetku pět bývalých a současných zaměstn…