Slyší lékaři trávu růst? Varují před odvoláním Hegera

22.11.2010 11:13

Varování směrem k vládním politikům vyslala Česká lékařská komora. Nepřeje si odvolání šéfa resortu Hegera. Má opravdu ministr namále, nebo jde jen o drby, ptá se v Právu komentátor Franěk.

Slyší lékaři trávu růst? Varují před odvoláním Hegera

Případné odvolání ministra zdravotnictví Leoše Hegera by Česká lékařská komora považovala za důkaz, že vláda odmítá řešit problémy jeho resortu. Svým sjezdovým usnesením tak vyslala politickým špičkám jasné varování. „Česká lékařská komora zřejmě slyší trávu růst," uvádí Jiří Franěk v komentáři deníku Právo.

Mohla by tomu nasvědčovat reakce ministra financí a prvního místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, který se tomuto usnesení tuze podivil. Nikdo prý o Hegerově odvolání nejen nemluvil, ale ani nepřemýšlel. A pokud o něm švitoří vrabci na pražských střechách, jsou to jen úsměvné drby, které šíří politická konkurence.

Téměř dvě a půl stovky lékařů asi neplaší zbytečně

„Vypadá to zkrátka tak, že těch 240 doktorů, co pro usnesení hlasovali, lze označit za nezodpovědné plašany a panikáře," domnívá se Franěk, že část veřejnosti tomu jistě ráda uvěří zejména vzhledem k tomu, že ČLK v témže usnesení podpořila i nepopulární akci lékařských odborů zvanou Děkujeme, odcházíme.

Komentátor připomíná, že docent Heger je bývalý úspěšný ředitel nemocnice. Není odpůrcem reforem, ale není ani reformní vlčák. „Asi proto, že na rozdíl od jiných ministrů dobře zná resort, který řídí, odmítá řešení rychlá, rázná a zbrklá. Dokonce zastává ideologicky neúnosný názor, že by každý krok měl předem trpělivě probrat se všemi, jichž se týká," všímá si Franěk.

Drby nevznikají bez příčiny, ale do konce roku se Heger poroučet nebude

Proto se podle něj nelze divit, že se šíří „úsměvné drby" o jeho možném odvolání, na které zajisté nikdo ani nepomyslel. „Není to divné? Jiného na Kalouskově místě by to už určitě napadlo," pozastavuje se komentátor. „Drby vznikají z pouhých dojmů a spekulací, ne však bez příčiny. Viděl bych to tedy asi takto: Odvolání docenta Hegera nehrozí. Letos určitě," uzavírá Franěk ironicky svůj komentář.

K věci:

Nechte nám Hegera ministrem, prosí lékaři 

ČLK si zvolila svého šéfa. Stal se jím opět Kubek 

Mnozí lékaři dychtí po příjmech v eurech. Péče se zhorší 

Foto: Heger.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…