Stížnost TOP 09 zamítnuta, Bratský (ODS) senátorem

23.11.2010 10:48

Nejdramatičtější souboj o post senátora je definitivně rozřešen. Nejvyšší správní soud zamítl i poslední stížnost na průběh senátních voleb, kterou podal kandidát TOP 09 Moldan. Jeho přemožitel Bratský je tak potvrzen jako člen horní komory Parlamentu.

Stížnost TOP 09 zamítnuta, Bratský (ODS) senátorem

Nový senátor za ODS Petr Bratský informoval ParlamentníListy.cz o tom, že Nejvyšší správní soud zamítl žalobu jeho protikandidáta Bedřicha Moldana za TOP 09, který zpochybnil výsledek senátorských voleb v Praze 6, a on tak mohl konečně převzít osvědčení o členství v horní komoře Parlamentu.

Nestraník Moldan kandidoval za TOP 09 v obvodu číslo 25, který zahrnuje Prahu 6. Ve druhém kole získal 10 781 hlasů, zatímco Bratskému přineslo vítězství 10 851 voličských hlasů. „Máme pochybnost kvůli tomu poměru, že bylo rozhodnuto 70 hlasy, přitom ale asi 440 hlasů bylo neplatných," zdůvodňoval Moldan podání stížnosti.

TOP 09 chtěla přepočítat propadlé hlasy

TOP 09 chtěla, aby při těsném výsledku hlasování kontrola rozptýlila dohady kolem statistické chyby. Proto ani nežadala soud o přepočítání všech 20 tisíc hlasů, ale jen o kontrolu těch propadlých. Podle prvního českého ministra životního prostředí se strana nechala inspirovat praxí z Francie, kde se v případě tak těsného výsledku přepočítávají hlasy automaticky.

K věci:

Sympatizanti Moldana si rvou vlasy. Chybělo mu 71 hlasů 

Moldan v ČT: V Senátu bych se rád zabýval i problémy seniorů 

Moldan: Změňte svým hlasem jednobarevné složení zástupců na Praze 6 a 17

Foto: ods.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…