Adamovská o Johnovi: Přítel asi ne, spíš kamarád

23.11.2010 20:25

REVUE Milan Kundera napsal ve svém Žertu, že kdo zradí svou milenku, zradí i vlast. Politici názory introvertního intelektuála však příliš vážně neberou. Jinak by své partnerky zřejmě neopouštěli. Po Mirku Topolánkovi a Jiřím Paroubkovi byl mužem, který opustil dlouholetou lásku Radek John, muž z nové generace mezi českými politiky. Rozchod s Johnem a mnohé o vztahu, který trval sedmadvacet let, popisuje populární herečka Zlata Adamovská ve své autobigrafii.

Adamovská o Johnovi: Přítel asi ne, spíš kamarád

„Nejprve jsme byli jen kamarádi," vzpomíná v knize herečka Zlata Adamovská na začátek vztahu, kdy byla vdaná a John ženatý. „Balil mě chytře. Na dovolenou mi dal svou knížku Džínový svět. Prý proto, abych se o něm dozvěděla víc. Jak jsem knihu dočetla, tak jsem si řekla, že je to takovej chytrej, přemýšlivej kluk. Pak mi dal přečíst od Jacka Keruaca On the Road, která pojednává o svobodě a o cestě, na které by měl člověk pořád být," píše Adamovská se spoluatorem Jakubem Hladkým.

OBRAZEM Zlata podepisovala knihu
Adamovská Johnovi: Nezklam lidi tak, jako jsi zklamal mě

Balil ji přes knihy

Současný ministr vnitra přešel vzápětí na silnější kalibr. Herečce dal přečíst Chceš si mě vzít od Updikea. Ruarkovy Medojedky už četli společně a začali spolu žít. V roce 1986 šli před oltář, respektivě na tehdejší národní výbor.

„Dohodli jsme se, že chceme, aby se naše děti jmenovaly Johnovi. Žili jsme spolu už tři roky, tak nebyl důvod se svatbou otálet," prohlašuje herečka, která se vdávala ve starorůžových šatech, které oblékala i v divadle. Její manžel si prý koupil první oblek v životě, ten, který nosil do tanečních mu už nebyl. K manšestrovému obleku si obul tmavě modré boty s přezkami na suchý zip.

Milence si nerespektovali

Adamovská je dáma a na Johna nenasazuje. Nevěru však odpustit nedokáže. „Já jsem volné manželství chápala tak, že si každý organizuje svůj čas, svou práci, nezodpovídá se druhému kam jde a co dělá. Rozhodně to neznamenalo, že bychom si respektovali své milence," vysvětluje herečka.

V závěru knihy je cítit hořkost ze zklamání. „Se svým prvním manželem Vadimem mám dobrý přátelský vztah. V případě Radka je ale přátelství asi silné slovo. Ráda bych, aby Radek byl můj dobrý kamarád," míní Adamovská.

Radek John již jako předseda Věcí veřejných v lednu tohoto roku přiznal, že má sedmiletou nemanželskou dceru.

Více:
John: Političtí oponenti kauzu s dcerou zneužijí
John vozí dceru do školy vládním vozem. Čechům to nevadí
Fenomén: Nevěra českých politiků
Adamovská: Budu volit VV, i když mě John podváděl s Wolfovou
Aféra s nemanželským dítětem mi pomohla, řekl John

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…