Ostrava: Čtyři tisíce domácností dostanou tašky na třídění odpadu

28.11.2010 18:00

Městská společnost OZO s.r.o. a město Ostrava představily poslední listopadový pátek pilotní projekt, jehož cílem bude zjistit, jak obyvatele města nejlépe motivovat k třídění odpadu.

Ostrava: Čtyři tisíce domácností dostanou tašky na třídění odpadu

V příštích dnech navštíví členové týmu OZO čtyři tisíce domácností v Porubě, Dubině a Třebovicích a občanům darují tašky sloužící jako odpadkové koše na tříděný odpad.  

OZO v době od 29. 11. do 10. 12. rozdá přes čtyři tisíce setů tašek na odpad plasty, sklo a papír. Vždy tři tašky z pevného, omývatelného materiálu pro domácnost. V Porubě půjde o domy v oblasti ohraničené ulicemi 17. listopadu, Komenského, náměstím SPB a Hlavní třídou, celkem 1900 domácností. Na Dubině to bude lokalita s ulicemi J. Matušky a J. Maluchy, celkem 1850 domácností, v Třebovicích pak 500 domácností. V květnu 2011 bude na základě průzkumu, do kterého se mohou účastníci zapojit prostřednictvím Kalendáře třídění odpadu na webových stránkách www.ozoostrava.cz , zpracován výsledek, který organizátorům akce napoví, zda občané odpad třídili, jestli tašky využívali a zda jim pro třídění odpadu vyhovují (vylosované domácnosti získají LCD televizor).

Pokud se potvrdí, že Ostravané začali díky taškám třídit odpad více a pečlivěji, plánuje OZO distribuovat dalších 60 tisíc sad tašek pro ostravské domácnosti. Distribucí tašek v Ostravě společnost OZO pokračuje v kampani na podporu třídění odpadu ve městě. Ta začala v červnu t. r. dokončení hnízd se separačními kontejnery (dnes jich se žlutými, modrými a zelenými nádobami v Ostravě máme 1143). Jen za rok 2009 Ostravané vytřídili v barevných kontejnerech OZO 8 323 tun odpadu, z toho 3 303 tun papíru, 2 204 tun skla a 2 819 tun plastů. Je to o třetinu více vytříděného odpadu než v roce 2008. V kampani „Ostraváci sobě" tak městu vydělali 23 863 855 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…