Svoboda podal ruku nepříteli. Pozval autory petice proti koalici

28.11.2010 15:51

Pravděpodobný budoucí pražský primátor Bohuslav Svoboda chce jednat s autory petice proti koalici ODS a ČSSD v metropoli.

Svoboda podal ruku nepříteli. Pozval autory petice proti koalici

Koalice ODS a ČSSD vyvolala u politiků i široké veřejnosti vlnu nelibosti. Najevo ji někteří občané dávají i skrz petice či výzvy.

A kandidát ODS na primátora hlavního města Bohuslav Svoboda pozval právě členy petičního výboru Listopadové výzvy k sobě do své pracovny na gynekologii ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, aby si o jejich stížnostech pohovořili. Pondělního jednání by se měl podle serveru Novinky.cz zúčastnit i kandidát na radního za ČSSD Karel Březina.

SLEDUJEME téma pražská koalice

PETICE Listopadová výzva ZDE

Za vším je osobní frustrace? 

„Důvodem je obava, že autoři petice spíše vyjadřují osobní frustrace z politiky než snahu po změně stylu pražské politiky,“ uvedl v neděli v tiskové zprávě mluvčí Svobody Marek Hanč.

Svoboda se proti petici ohradil již v týdnu  Petenti mají podle něho stejné požadavky, jaké si sám klade za cíl, a jsou obsaženy v koaliční smlouvě.

Signatářům petice ale především vadí samo spojení občanských a sociálních demokratů. Vládu ODSv Praze provázely skandály,  ČSSD zase svoji úlohu opozice údajně nesplňovala dostatečně.

Svoboda spojení hájí

Právě Svoboda ale velkou koalici obhajuje tím, že je to standardní politické řešení vzešlé z výsledků voleb. Jeho oponenti ale kontrují s tím, že by obě strany zřejmě nedostaly tolik hlasů, kdyby se o velké koalici zmiňovaly v předvolební kampani. 

Více čtěte: 

Voliči jsou blbínci. Tak podle Hanáka smýšlí politici pražské koalice 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…