Exstarosta Prahy 1 Bürgermeister vyloučen ze zastupitelského klubu ODS

28.11.2010 21:28

Zastupitel ODS v městské části Praha 1 Jan Bürgermeister byl vyloučen ze zastupitelského klubu strany na radnici. Klub o jeho vyloučení rozhodnul v neděli večer. Zastupitelé ODS přijali návrh o jeho vyloučení jednomyslně. Bürgermeister sám nehlasoval.

Exstarosta Prahy 1 Bürgermeister vyloučen ze zastupitelského klubu ODS

Bürgermeister si ale podržel některé funkce ve straně. Zůstává místopředsedou oblastního sdružení ODS Praha 1 a členem oblastní rady. Oblastní sněm, který určí další směřování ODS v Praze 1, proběhne 6. prosince. Šef pražské TOP 09 František Laudát označil Bürgermeistera za překážku pro vznik koalice s ODS v Praze 1.

Laudát nemá Bürgermeistera také moc v lásce, protože byl spojencem bývalého starosty Prahy 5 Milana Jančíka, pro jehož odvolání se Laudát ještě jako člen ODS Praha 5 zasazoval.

Bürgermeister prý poškodil koaliční vyjednávání

„Mediální prohlášení Jana Bürgermeistetera, včetně komentáře taktiky přijaté pro vyjednávání, poškodilo ODS v době, kdy jsme usilovali o možnosti naší účasti v radě Prahy 1," sdělil ParlamentnímListům.cz předseda oblastního sdružení ODS Praha 1 a bývalý starosta Filip Dvořák.

Již ve středu byl ze strany vyloučen bývalý starosta Praha 1 Petr Hejma, který prý nerespektoval usnesení a rozhodnutí orgánů strany, čehož se měl dopustit tím, že prý zpochybňoval rozhodnutí oblastního sněmu ODS Praha 1 o složení kandidátky do zastupitelstva.

Bürgermeisterův politický sestup

Bürgermeister vykonával letech 1994-2002 funkci starosty městské části Praha 1, od listopadu 1999 pak byl předsedou pražského regionálního sdružení a od listopadu 2001 byl také členem výkonné rady ODS.

V letech 2002-2006 byl náměstkem primátora Prahy Pavla Béma pro územní rozvoj, bytovou politiku a ochranu památek. V letech 2006-2010 zasedl jako poslanec v Parlamentu ČR a byl prvním místopředsedou sněmovního klubu ODS. Ve volbách 2010 svůj mandát poslance neobhajoval.

Více:

Foto: old.1000leaders.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…