Mladá Boleslav: Compag použil už 10 tun inertního posypu a 80 tun soli

02.12.2010 16:39

Sníh v těchto hodinách stále zcela zaměstnává pracovníky firmy Compag. Ti začali s nadílkou bojovat už včera odpoledne a nepolevili ani v noci - vyjely první vozy k likvidaci sněhové nadílky.

Mladá Boleslav: Compag použil už 10 tun inertního posypu a 80 tun soli

Na celonočním úklidu padajícího sněhu se podílely dva sypače s pluhy, sedm traktorů, čtyři multikáry, pět malotraktorů a čtyři čtyřkolky. „V současné době probíhá především čištění parkovišť, což nebylo možno zvládnout v době samotného spadu. Technikou jsou čištěna parkovací místa. V odpoledních hodinách pak budou ručaři rozšiřovat prostranství na autobusových zastávkách dalším odhrnováním hromad sněhu," dodává Jan Ramypl z firmy Compag.

I nadále budou čištěny chodníky a silnice, protože podle předpovědí zimní počasí stále nepoleví. Komunikace tak budou ošetřeny chemicky. Celkem osmdesát ručařů, kteří se podíleli na dočišťování chodníků ve městě a v příměstských částech, pracovalo včera na likvidaci následku spadu od 16 do 23 hodin. Dnes ráno vycházeli do ulic ve 3 hodiny a pracovali až do poledních hodin. „Celé noční úsilí bylo směřováno k tomu, aby byly silnice natolik sjízdné, aby v ranních hodinách mohla bezproblémově jezdit především městská hromadná doprava. Při případném zablokování autobusu ve městě by došlo k hromadným zácpám a dopravním kolapsům," dodává dále Rympl. Postaráno bylo také o chodníky, a to i přesto, že sníh padal až do 4. hodiny ranní.  V době spadu bylo především využíváno pluhování, v ranních hodinách pak byl použit na ujetých nebo zledovatělých místech inertní nebo chemický posyp. Použito bylo 10 tun inertního posypu a 80 tun solit soli. Firma Compag také řešila v nočních hodinách průběžně problémy ve spolupráci s městskou policií. Během dne se pak zapojili i správci čtvrtí, kteří operativně upozorňovali na potřeby úklidu sněhu v jednotlivých části města.

Dále čtěte: Mladá Boleslav: Základní školy chystají vánoční akce i dny otevřených dveří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob