Cyril Svoboda si chce založit vlastní školu

06.12.2010 11:26

Bývalý předseda lidovců Cyril Svoboda se po volbách, které pro jeho stranu skončili debaklem, vrátil na rezort zahraničních věcí, ve kterém léta předtím zastával post ministra. Nyní zde chce založit vlastní školu, kterou bude zřizovat právě ministerstvo.

Cyril Svoboda si chce založit vlastní školu

 

Pro školu, kterou Svoboda plánuje založit, vzal za vzor prestižní školy ENA - École nationale d'administration. Jejími absolventy je většina vysokých politiků ve Francii. Cyril Svoboda se ke svým plánům ale odmítl vyjádřit. Pro server ČESKÁ POZICE uvedl, že by tím hl narušit vyjednávání, která jej ještě čekají.

Vzdělávací institut pro politiky

Škola někdejšího lidoveckého předsedy a exministra zahraničí Svobody se má starat o vzdělávání státní správy v oblasti mezinárodních vztahů a Unie. Instituce by svým pojetím měla vlastně nahradit zastavenou Diplomatickou akademii, kterou ministerstvo z důvodu nutných vládních škrtů v podstatě zrušilo.

Na školu nejsou peníze

Nápad Cyrila Svobody ale naráží na zásadní problém. Na jeho projekt nemá ministerstvo peníze. Z finančních důvodů muselo zarazit i Diplomatickou akademii, která měla školit profesionály v diplomatických službách.


Dále:

C. Svoboda skončil v Eurokomisi. Zbývá mu jen post náměstka

Ministerstvo zahraničí propustí prvních 90 zaměstnanců. Další jsou na řadě

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…