Vařit i prát umím, chlubí se 26letá žena ministra Dobeše

06.12.2010 20:36

Mladičká manželka šéfa školství Josefa Dobeše (VV) vychovává v pěstounské péči již tři děti. Čtvrté - vlastní - nyní čeká.

Vařit i prát umím, chlubí se 26letá žena ministra Dobeše

Šestadvacetiletá Lucie Dobešová nedávno dostudovala, čeká potomka, už teď ale vychovává tři dospívající syny. Díky tomu, že se provdala za šéfa školství Josefa Dobeše. Ten je o dvacet let starší.

"Vážím si chvil, kdy jsme s manželem sami," svěřila se Dobešová magazínu Mladé fronty Dnes Ona Dnes a dodala, že děti, které s manželem vychovávají, mají v pěstounské péči.

Svíčková? Možná

Péče o početnou domácnost plnou mužů jí však prý problém nedělá. "Vařit, prát, uklízet, to všechno už jsem dávno díky mámě uměla. Snažila jsem se rodičům pomáhat, takže když byli dlouho v práci, uvařila jsem já. I svíčkovou bych zvládla," pochlubila se magazínu manželka ministra školství.

Pět druhů stačí

Ta se v rozhovoru zmínila i o Vánocích, které podle svých slov příliš neprožívá. "Snažím se je udělat hezké právě kvůli dětem. Cukroví napeče manželova maminka, peče ho snad na tuny pro všechny příbuzné, ale i já dělám se svou mámou takovou tu vánoční klasiku, asi pět druhů," popsala chod Vánoc u Dobešových manželka ministra školství.

Dobešová uvedla, že manžela poznala před čtyřmi lety v rámci pracovní aktivity. Velký věkový rozdíl jí prý nevadil a mnohdy jej považuje naopak za devizu.

Více čtěte:

  • Třetina studentů by státní maturitu neudělala
  • Dobeš si posvítí na střední školy. Je jich prý zbytečně moc
  • Foto: Hans Štembera

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    autor: jas

    Opravdu máte čisté svědomí?

    Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

    11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

    Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…