Paroubek jako blanický rytíř. Až bude straně nejhůř, vrátím se

07.12.2010 7:59

I přesto, že Jiří Paroubek rezignoval na post šéfa strany kvůli jejímu neúspěchu ve volbách, domnívá se, že se zasloužil o vzestup její popularity.

Paroubek jako blanický rytíř. Až bude straně nejhůř, vrátím se

Exšéf ČSSD Jiří Paroubek komunikuje s veřejností i médii v poslední době výhradně prostřednictvím internetu, a to buď skrz komunitní síť Facebook, svůj web Vasevec.cz nebo jeden ze svých blogů.

Paroubek vyšel ze stínu internetu

V pondělí se ale objevil i na obrazovkách České televize. Byl hostem Hydeparku na ČT24. V pořadu hovořil zejména o své profesní kariéře a její budoucnosti a také o aktuální situaci v politice.

V úvodu Paroubek zavzpomínal na květnové volby, po nichž kvůli neúspěchu sociální demokracie ve volbách na svůj post šéfa ČSSD rezignoval.

Žádné tlaky nebyly

"Nikdo mě netlačil, tlak nebyl zvenku ani zevnitř ČSSD, byl jsem rozhodnut dopředu, měl jsem představu o volebním úspěchu i neúspěchu," vysvětlil Paroubek v ČT.

"Tu stranu jsem vytáhl z marastu," zavzpomínal však na své působení v roli předsedy strany s tím, že pokud by se v podobné situaci znovu do podobné situace opět dostala, mohl by se o post v jejím čele opět ucházet. V této souvislosti pak hovořil o syndromu blanického rytíře.

Bude-li poptávka, Paroubek se zamyslí

„Když tady bude poptávka, bude-li na tom strana špatně, zvážil bych to," nastínil možný vývoj své kariéry. V současné době ale o návratu do čela ČSSD neuvažuje. "Můj návrat je prakticky vyloučen," vyvrátil Paroubek spekulace, že se vrátí do vedení ČSSD.

Žolíka? Toho nemám

V ČT ale exšéf ČSSD vyslovil také svůj názor na potenciální budoucí šéfy strany. „Můj žolík není ani Slávek Sobotka, ani Michal Hašek. Práci obou těchto mužů ale uznávám," zhodnotil Paroubek dva muže ČSSD, kteří mají šanci stát se jejími šéfy.

Stranický sjezd bude probíhat v březnu roku 2011. Partaj si na něm zvolí nejen svého šéfa, ale i celé vedení včetně místopředsedů.


Související:
Paroubek se rozpálil: Vláda korumpuje deník Právo

Parouback? Šéfem ČSSD se může stát, nevyloučil to

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…