Senát zákony blokovat nebude, slíbil Štěch Němcové

08.12.2010 6:21

Vládními návrhy by se poslanci mohli začít zabývat ještě před Vánocemi. Senát je blokovat nebude. Miroslavě Němcové (ODS) to na úterní pracovní večeři slíbil šéf horní komory Milan Štěch (ČSSD).

Senát zákony blokovat nebude, slíbil Štěch Němcové

Šéfové obou parlamentních komor uzavřeli na společné úterní schůzce dohodu, že Senát vrátí sněmovně projednávané zákony neprodleně. "Zatím je dohoda, že Senát, pokud vrátí některé zákony, je doručí do sněmovny do pátku," uvedla Němcová.

Sněmovna se bude moci sejít už před svátky

Senátem zamítnuté či pozměněné předlohy budou poslanci moci znovu projednat po uplynutí desetidenní lhůty. Díky tomu by se mohli sejít již v úterý 21. prosince. V případě, že by horní komora návrhy pozdržela, sněmovna by se kvůli nim musela sejít až po vánočních svátcích.
 
Miroslava Němcová a Milan Štěch se společně dohodli, že podklady by se měly předávat v co nejkratších lhůtách. Uvedla to Štěchova tisková mluvčí Pavlína Heřmánková.

Společné zahraniční cesty ušetří

Dalším bodem, na kterém se zástupci obou komor shodli, jsou zahraniční cesty. Nyní by již delegace ze sněmovny a Senátu neměly jezdit odděleně do té samé země během jednoho roku. Nepůsobí to totiž dobře, uvedla předsedkyně dolní komory. Zahraniční cesty si vezme na starost místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD), za senát se společné koordinace chopí Petr Pikhart (KDU-ČSL).
 
V lednu mají sněmovní výbory zveřejnit návrhy na zahraniční cesty. Podle Miroslavy Němcové hodlá dolní komora omezit cesty ze tří až čtyř na jeden výbor na nejvýše dvě ročně. Kvůli nižšímu rozpočtu Senátu by do některých zemí mohly delegace obou komor cestovat společně, uvedla Němcová.

Dále:

Odboroví papaláši: Připravují stávku, ale sami si žijí v luxusu

Oranžový Senát zpozdí reformy leda o pět neděl, uklidňuje Kalousek

Kdo má nejvíc vlivu? Němcová, Klausová, ale třeba i Bílá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…