Výrok "Kdo z vás na to má?" byl chyba, kaje se Paroubek

11.12.2010 8:41

Podle exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka udělala jeho strana mnoho chyb. Bez viny za neúspěch nebyl ale podle sebe ani on sám.

Výrok "Kdo z vás na to má?" byl chyba, kaje se Paroubek

Více než půl roku po parlamentních volbách si exšéf ČSSD, který právě po květnovém debaklu strany z jejího vedení odešel, sype popel na hlavu.

Vůbec poprvé tak v prosincovém rozhovoru pro deník Blesk také připustil, že jeho výrok "Kdo z vás na to má?", který od doby vyřčení zlidověl a je hojně používán zejména Paroubkovými kritiky, nebyl příliš šťastný.

Nebylo to vhodné...

"Samozřejmě že to nebyl vhodný výrok a já to nepopírám," sdělil Blesku Paroubek s tím, že výrok byl určen pouze novinářům a navíc vytržený z kontextu.

A vrátil-li by se Paroubek v čase zpátky, konal by bývalý šéf ČSSD jinak i v dalších věcech. "Vyhodil bych analytika Novotného, ten už je tam od roku 1993 a myslím si, že zkornatělost jeho mysli došla příliš daleko," zkritizoval Paroubek Otu Novotného, který po volbách za jednu z příčin neúspěchu ČSSD označil právě jejího bývalého šéfa.

Ten nyní znovu zopakoval, že do jejího čela by se vrátil pouze v případě, že by se jí nedařilo. "A to bych jí zase na druhou stranu nepřál," dodal v rozhovoru.

Paroubek až po Sobotkovi s Haškem?

O post šéfa partaje se na březnovém sjezdu utkají zřejmě dva hlavní zájemci o tento post - úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka a jihomoravský hejtman Michal Hašek. Jiří Paroubek by se o post ucházel zřejmě až v případě, že by oba selhali.

Více čtěte:

Manažerem ČSSD by mohl být starý straník Starec

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…