Obstrukce kolem konference Véček: Nikdo na ni nemůže

11.12.2010 12:01

Prvním závěrem stranické konference Věcí veřejných, která probíhá za zavřenými dveřmi, je rezignace Víta Bárty na post stranického manažera. Na jednání zazněly také hlasy zdůrazňující, že za partají nestojí kmotři.

Obstrukce kolem konference Véček: Nikdo na ni nemůže

Šéf dopravy Vít Bárta, který je považován za faktického vládce Věcí veřejných, položil na stranické konferenci funkci volebního manažera.

"Nemáme za sebou kmotry, nepodíleli jsme se na cinknutých zakázkách," řekl předseda VV a ministr vnitra Radek John na úvod konference, na niž veřejnost neměla přístup.

Podzimní volby? Debakl

Podzimní obecní a senátní volby pro VV neskončily příliš úspěšně. I přesto, že se tak už nyní spekuluje o případné výměně ministrů, tento krok zatím nepřichází v úvahu.

Personální změny se však na konferenci přeci jen odehrály, a to právě v podobě Bártovy rezignace na funkci volebního manažera.

Véčka spoří

"Šetříme peníze, což nikdo před námi na ministerstvech nedělal. Škrtáme rozpočty, vyhazujeme zkorumpované lidi, děláme pořádek na ministerstvech. Boj s kmotry nás paradoxně nejvíce zbrzdil. Rezignuji na pozici volebního manažera, nutně potřebujeme nového volebního manažera," sdělil podle serveru iDNES.cz ministr dopravy Bárty.

V pátek přitom poprvé připustil i šéf strany Radek John možnost, že by se postu předsedy partaje vzdal. Učinil by tak prý v případě, že by ve straně existovala osobnost, která by ji mohla být prospěšná víc než on.

Více čtěte:

Mocný stín Bárty a Johna. Překročit ho může snad jen Peake
Věci veřejné přesunuly konferenci do Prahy. Kvůli počasí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…