Bobošíková plánuje novou politickou stranu

12.12.2010 20:51

Jana Bobošíková chce novou silnou celostátní stranu s jasnou strukturou a programem. Hlavním cílem je podle ní nutnost důsledného prosazování idejí národních zájmů ČR a jejích občanů.

Bobošíková plánuje novou politickou stranu

Jana Bobošíková usiluje o vznik nové politické strany. Bobošíková, volební lídr Suverenity - bloku Jany Bobošíkové, Strany zdravého rozumu, se stala předsedkyní přípravného výboru nové strany, která ponese název Suverenita - blok Jany Bobošíkové (SBB). Podle otevřeného dopisu, který Bobošíková zaslala ČTK, má jít o silnou celostátní stranu s jasnou strukturou a programem.

V příštím roce plánují ustavující sjezd

Podle Bobošíkové se na vzniku strany dohodli lidé ze stran a hnutí, které letos společně kandidovaly za její dosavadní stranu.

"V současné době utváříme přípravný výbor a činíme další nezbytné administrativní kroky tak, aby v průběhu prvního pololetí příštího roku mohl proběhnout ustavující sjezd Suverenity - bloku Jany Bobošíkové," uvedla Bobošíková.

Bobošíková chce prosazovat národní ideje a zájmy

Vznik nové strany odůvodnila mimo jiné ekonomickou situací Česka, vývojem v Evropské unii a "katastrofickými" vyhlídkami ekonomik některých jejích členů a "nevybíravým" tlakem na ČR zejména v otázce přijetí eura. To podle Bobošíkové "potvrzuje nutnost důsledného prosazování idejí národních zájmů ČR a jejích občanů".

Nynější Suverenita je koalice mimoparlamentních politických stran vzniklá spojením Strany zdravého rozumu, které šéfoval Petr Hannig, a Politiky 21, kterou vedla Bobošíková.

Související:
Já z politiky nežiji, nevzdává donkichotský boj Bobošíková

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…