Topolánek se bál ubrečené Kovářové. Byl mile překvapen

19.12.2010 22:41

Těsně před Vánocemi vypustila bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová na pulty knihkupectví svoji novou knihu nazvanou Můj flirt s politikou aneb příručka pro ministryně, která humorným způsobem přibližuje praktiky na ministerstvu i ve vládě.

Topolánek se bál ubrečené Kovářové. Byl mile překvapen

Pro křest si vybrala Západočeské muzeum v Plzni, kam dorazil i nemalý počet místních advokátů.

„Původně jsem chtěla napsat oficiální příručku pro ministry, protože taková kniha na trhu zatím chyběla. Všude jsou k dostání knihy, které radí, jak zbohatnout, nebo jak se stát úspěšným manažerem, ale nikdo vám neporadí, jak se vpravit do role ministra. Pod dojmem mého čtrnáctiměsíčního působení na ministerstvu jsem ovšem napsala spíše humoristickou příručku o tom, jak by to na ministerstvu spíše vypadat nemělo a o nástrahách číhajících na běžného smrtelníka, který dosud neměl co do činění s aparátem úředníků," řekla pro ParlamentníListy.cz Kovářová.

Jsou tu i užitečné rady

I když kniha jiskří humorem a Kovářová se strefuje do vlastních řad, čtenář přeci jen najde v publikaci i různé užitečné rady, jak se patřičně chovat v úřadu, co si obléknout při slavnostních příležitostech, jak postupovat při jednání se svými úředníky a náměstky.

„Dříve jsem psala horory a sci-fi literaturu a tato průprava se mi nyní velmi hodila, i když tentokrát jsem popisovala realitu. Mnohým čtenářům to ovšem jako realita asi nepřijde. Vždy jsem si myslela, že situace známé z mého oblíbeného britského komediálního televizního seriálu Jistě pane ministře a Jistě pane premiére jsou vymyšlené. Přesvědčila jsme se o tom, že taková realita je i na našich ministerstvech," uvedla s úsměvem Kovářová.

Novou knihu bývalé ministryně si už přečetli i někteří politici, kterých se přímo dotýká a Kovářová zná první ohlasy. Ozval se jí například bývalý premiér Mirek Topolánek. „Řekl mi, že se nejdříve obával toho, že to bude ubrečená a ublíženecká kniha. Byl prý ale mile překvapen, knížku si se zájmem přečetl a moc se při ní pobavil," tvrdila Kovářová. Dodala že v brzké době plánuje vydat knihu soudniček a uvažuje o napsání románu z prostředí ministerstva.

Foto: autor

Více:

Kovářová pro televizi: Uvažuji o návratu do advokacie  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Novinářům se dnes říká presstituti a není to nadarmo. Promlouvá autor knihy o kapitalismu s lidskou tváří

17:49 Novinářům se dnes říká presstituti a není to nadarmo. Promlouvá autor knihy o kapitalismu s lidskou tváří

ROZHOVOR Oldřich Lukáš je vystudovaný ekonom, pedagog, ekolog, autor knihy Otazníky moderního konzum…