Žádná neděle. Rušný Moravec a jednání koalice, kde nikdo neusne

19.12.2010 8:48

Sdělení ministra vnitra a předsedy VV Radka Johna, že odvolaný ředitel Státního fondu životního prostředí Libor Michálek mu již v létě naznačil záměr nahrávat schůzky s představiteli fondu i ministerstva životního prostředí, bude stejně jako celá kauza Drobil předmětem diskusního pořadu České televize Otázky Václava Moravce a následně i odpoledního jednání koaličních špiček ve formátu K9.

Žádná neděle. Rušný Moravec a jednání koalice, kde nikdo neusne

Koaliční politici na ČT prolomí mlčení, které převážně zaujali po včerejším odhalení serveru euro.cz a následné tiskové konferenci Radka Johna.

„Nezlobte se, opravdu to nemohu komentovat," sdělil ještě v sobotu dopoledne například předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř ParlamentnímListům.cz, když byl požádán o stanovisko ke skutečnosti, že John se setkal s Michálkem už v létě. Podobně či vůbec reagovali pro média všichni představitelé ODS.

Právě Tluchoř vystoupí v polední diskusi ČT po boku dalších předsedů sněmovních klubů stran vládní koalice Petra Gazdíka (TOP 09) a Kristýny Kočí (VV)

Samotnému premiérovi mlčení ještě pár hodin vydrží. „Premiér Petr Nečas pozvání nevyužil," napsal moderátor Moravec na facebookový profil svého pořadu.

Vzájemné vysvětlování v Kramářově vile

Nečas se zúčastní až jednání devíti zástupců koaličních stran, které hostí od 15:00 pražská Kramářova vila. Schůzku si původně vyžádaly Věci veřejné, které chtěly od ODS vysvětlení  údajné korupční kauzy Nečasova stranického kolegy Pavla Drobila. 

Ve světle včerejšího vývoje ale i nejmenší vládní strana bude mít zřejmě co vysvětlovat svým koaličním partnerům, a to nejen kvůli schůzce Johna a „muže s diktafonem" Michálkem. Ministr vnitra totiž v sobotu odpoledne přešel do útoku, když prohlásil, že exministr Ivan Langer (ODS) podsouval médiím informace, které měly Johna poškodit. „Je třeba zaručit delangerizaci ministerstva vnitra, jinak budeme směšnou vládou," sdělil John (více ZDE).

Schůzky v Kramářově vile se zúčastní i ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, který také v sobotu odmítl věc John-Michálek jakkoliv komentovat.

„Jakožto preventivní opatření proti zbláznění a abych si spravil náladu, rozhodl jsem se 36 hodin nezabývat českou politikou," sdělil ParlamentnímListům.cz politik, který sám o sobě tvrdí, že při nudných jednáních ne vždy udrží plnou pozornost.

Čtěte také:
Podvedl John Nečase? Knížete to nezajímá, má 36 hodin klidu
SLEDUJEME kauzu Drobil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…