Moravče, cos to dělal? Diváci se rvou za Michálka

19.12.2010 20:08

Z komentářů týkajících se kauzy Drobil, které se objevily po vysílání nedělních Otázek Václava Moravce na sociální síti Facebook plyne, že většina lidí věří odvolanému šéfovi Státního fondu životního prostředí Liboru Michálkovi.

Moravče, cos to dělal? Diváci se rvou za Michálka

„Tak po dlouhé době byl hostem OVM slušný a poctivý člověk... panu Michálkovi věřím každé slovo... způsob vedení diskuse Václavem se mi nelíbil...," napsal na zeď pořadu Václava Moravce divák s přezdívkou Madqert Idnes. Jeho názor podpořili i další pisatelé. Shodli se i v tom, že se jim nelíbily otázky, které Moravec Michálkovi kladl.

Dnešní OVM:
Michálek netušil, co spustí. A už nikomu nevěří

„Dnes mi to přišlo, že VM chce Michálka usvědčit z ňáký chyby, přišlo mi že ho naváděl otázkami na to kde v postupu udělal chybu a ztratilo se téma, že je to průser ODS jako prase... Dnes mi to přišlo hodně nevyvážené..." podivoval se v jednom ze zhruba 300 příspěvků nad Otázkami Vlastimil. 

Michal v diskusi uvedl, že již našel na Facebooku skupinu podporující Libora Michálka, další čtenáři o ni velice rychle projevili zájem.

Promrhaná diskuse

„Jsem ZKLAMÁN. Role Ivana Langera a policejního prezidenta byly zcela opomenuty. Potenciál 40min rozhovoru Moravec-Michalek byl OBROVSKÝ a byl zčásti promrhán," napsal Jiří.

Nicméně, jak se lidé zastávali Michálka, tak rázně odsoudili šéfy poslaneckých klubů TOP 09 a ODS Petra Gazdíka a jeho jmenovce Tluchoře, kteří vystoupili v další části pořadu. Druhého ze jmenovaných diskutující velice rychle překřtili na „tchoře".

Dnešní OVM:
VV chtěji delangerizovat, TOP 09 nevěří Michálkovi

Michálkovi různou formou vyjádřilo sympatie cca 80% diskutujících. Facebookovou stránku Otázek Václava Moravce považuje za svou oblíbenou na 31 tisíc uživatelů největší sociální sítě.

Většina stojí za Michálkem, ne však všichni

Nicméně ne všichni se shodli na Michálkově charakteru. „John je blázen a Michálek lže od pohledu jako když tiskne, jistě přednáší jen co mu Bárta předepsal do scénáře," myslí si Rudolf.

Náladu většiny diskutujících nakonec trefně shrnula Milada. "Bohužel přestávám věřit úplně všem. Tohle je občanská paranoia způsobená absolutně šílenými politiky," napsala do komentáře.

Padají hlavy

První obětí kauzy byl právě šéf fondu životního prostředí Michálek, který byl odvolán hned poté, co média zveřejnila jím pořízené nahrávky dokládající korupci v jeho resortu. Další odešel ministr životního prostředí Pavel Drobil, který již ve středu oznámil svou rezignaci na vládní post. Ve vedení strany zatím zůstává.

Šéf fondu životního prostředí Libor Michálek, který záznamy pořídil, již dříve o svých poznatcích informoval premiéra a šéfa ODS Petra Nečase i ministra vnitra a předsedu VV Radka Johna. Jenže Nečas nyní odmítá, že by o nějakém trestném činu věděl, podle Johna měl Michálek v té době málo důkazů. O celé věci jedná už několik hodin vedení vládní koalice ve formátu K9. (více ZDE)

Sám Michálek nyní požaduje od Nečase omluvu, premiér ho totiž hned po vypuknutí skandálu veřejně odsoudil a označil za nedůvěryhodného.

SLEDUJEME kauzu Drobil 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Cibulka

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…