Referendum o důvěře vládě? Véčka: Nestíháme

21.12.2010 6:06

Podle Věcí veřejných by se referendum o případné důvěře či nedůvěře vládě mezi jejich příznivci do úterka nestihlo. Rozhodnou se tak samy.

Referendum o důvěře vládě? Véčka: Nestíháme

Ač Věci veřejné často připomínají, že jsou stranou přímé demokracie, referendum ohledně toho, zda mají v úterý vyslovit vládě důvěru či ne, ale nevyhlásí. Informaci přinesl online deník TÝDEN.cz.

"V tuto chvíli se k tomu nechystáme. Opravdu už na to není čas," vysvětlila online deníku TÝDEN.CZ místopředsedkyně strany Karolína Peake.

Týden je málo

S kauzou přitom přišel deník Mladá fronta Dnes už minulou středu, ČSSD požádala o hlasování o nedůvěře kabinetu Petra Nečase o den později.

"V té době ale nebyla situace ještě tak vyhrocená, že bychom o tom tehdy váhali. Teď ale vyhrocená je, ale opravdu už toho času není nazbyt," vysvětlila Peake skutečnost, že strana referendum o tak zásadní věci nevyhlásí.

Požadavky jsou jasné

Zatím však není jasné, jak budou zítra poslanci VV hlasovat. "Máme své požadavky a záleží, jestli na ně koaliční partneři v pondělí na jednání K9 přistoupí. V tuto chvíli musíme vyjednat co možná nejlepší pozici pro Věci veřejné," uvedl zdroj pro online deník TÝDEN.cz.

Více čtěte:

Véčka možná odejdou ze sálu. Vládu to ale nepoloží

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…