Grémium ODS jednalo o situaci v koalici

21.12.2010 10:28

V úterý ráno před hlasováním o nedůvěře vládě jednalo užší vedení ODS. Občanští demokraté chtějí, aby poslanci vládních stran podpořili kabinet. Informovala o tom ČTK.

Grémium ODS jednalo o situaci v koalici

Vláda bude v úterý čelit hlasování o nedůvěře kabinetu, které vyvolala opozice kvůli korupční kauze na ministerstvu životního prostředí.

Trojice zástupců VV odešla v pondělí večer z jednání koaliční devítky v Kramářově vile už záhy po začátku diskuse. Odchodem reagovali na předcházející tiskovou konferenci ODS, kde předseda strany a premiér Petr Nečas zdůraznil, aby všichni koaliční poslanci v souladu s koaliční smlouvou podpořili vládu.

Zástupci VV pak večer s novináři nekomunikovali.

ODS a TOP 09 vládu podpoří.

"My v této chvíli můžeme pouze apelovat na to, aby rozum zvítězil. Hlasování o nedůvěře není obchodní záležitost," řekl ČTK jeden z vrcholných politiků ODS po jednání grémia. Na tahu jsou podle něj nyní Věci veřejné, které koaliční jednání opustily.

Sněmovna má na úterním programu několik schůzí, hlasování o nedůvěře je až třetí v pořadí.

První se týká zákonů vrácených Senátech. Druhá by se měla konat na žádost ČSSD k situaci ve zdravotnictví, zvláště k hromadným odchodům lékařů. Koalice ale má sílu neschválit její program; v takovém případě by se nekonala.

Schůze k nedůvěře vládě je až třetí v pořadí a poslanci budou zasedat patrně až do noci. Ve hře je i osud policejního prezidenta Oldřicha Martinů, jehož odchod VV žádají. ODS ale takové spojování odmítla.

Související:

 

Jednání koalice skončilo odchodem Véček, kníže nechápe 

Nečas: VV mají povinnost hlasovat proti nedůvěře. Tečka 

SLEDUJEME kauzu Drobil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…