Chebská Véčka: Nečas nás hluboce zklamal

21.12.2010 11:00

Chebský klub Věcí veřejných se v tzv. Chebské výzvě jednoznačně postavil za odvolaného předsedu Státního fondu životního prostředí Libora Michálka. Pokud nebude jeho případ uspokojivě řešen, žádají členové klubu odchod svých ministrů z vlády.

Chebská Véčka: Nečas nás hluboce zklamal

O Chebské výzvě již Parlamentní Listy informovaly. Zajímalo nás proto, jak se po včerejším dramatickém jednání členů koalice K 9 situace v Chebu vyvíjí a zda se mění postoj členů klubu. Jak nás informovala jeho předsedkyně ing. Jarmila Dušková, situace se ale spíše dále vyhrotila: „ My jsme původně chtěli řešit především postavení pana Michálka a reagovat tak na alarmující situaci s korupcí v naší zemi. Ale to co včera předvedl pan Nečas, nás hluboce zklamalo. Víme, že situace je velmi složitá a vše by se v rámci koalice mělo řešit nějako dohodou, ale ne tak jak předvádí pan Nečas. Na straně druhé nechceme jednat pod žádným tlakem, ale na našich třech požadavcích trváme."

Tři nekompromisní podmínky

Připomeňme, že Chebská výzva kromě požadavku, aby byl zpět do funkce jmenován Libor Michálek, žádá odvolání policejního prezidenta Oldřicha Martinů a také naléhá na to, aby se vláda zavázala k jasné změně financování politických stran. Pokud nebudou tyto podmínky splněny, členové klubu VV v Chebu vyzývají své ministry, aby neprodleně ukončili svoji činnost ve vládě.

Podle této výzvy je čin Libora Michálka příkladný pro každého slušného a zodpovědného člověka. Pro členy chebského klubu je proto naprosto nepřijatelné, že byl za svůj příkladný postup odvolán z funkce a očerňován z úst nejvyšších představitelů země.

Centrum mlčí

Je ovšem zajímavé, že na centrálním webu Věcí veřejných se informace o Chebské výzvě a diskuse k ní vůbec neobjevují. Požádali jsme o stanovisko tiskovou mluvčí Věcí  veřejných Petru Hrušovou. Ta nám sdělila, že je na poslaneckém klubu a nemá k této výzvě zatím „žádný prostor k vyjádření". Parlamentním Listům ale slíbila, že stanovisko dodá hned, jak to bude možné.

Více:

Naši ministři, rezignujte, vyzývá Chebská výzva Véčkařů 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…