Tajná dohoda z Hradu má zahrnovat i Michálkův návrat

22.12.2010 10:07

Do vedení Státního fondu životního prostředí by se podle informací LN měl vrátit jeho odvolaný šéf Libor Michálek. Má to být součástí tajné dohody, jejímž garantem se stal prezident Klaus.

Tajná dohoda z Hradu má zahrnovat i Michálkův návrat

Na happy-end začíná vypadat příběh odvolaného ředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka, kterého před týdnem odvolal z funkce tehdy ještě ministr Pavel Drobil. Podle informací Lidových novin je jeho návrat do služeb státu součástí tajné dohody, kterou na Pražském hradě uzavřely vládní strany pod patronací prezidenta Václava Klause.

Michálkův vyhazov zdůvodnil tehdejší ministr životního prostředí Pavel Drobil tím, že odvolaný ředitel špatně komunikoval s dalšími muži z vedení fondu a ministerstva. Vše odstartovaly pokusy o předražení zakázky, které si však Michálek nahrával a jejich zveřejněním rozpoutal korupční aféru, která stála místo ministra Pavla Drobila.

Michálkovi to nikdo neřekl, ale návrat do funkce očekává

Návrat Michálka do funkce, který podporují Věci veřejné i TOP 09, by měl být podle nepsané dohody úkol pro Drobilova nástupce. Obě strany shodně tvrdí, že Michálka nelze trestat za to, že upozornil na korupci. „Zatím mě o tom nikdo neinformoval, ale očekávám to," uvedl Michálek, pro něhož by to byla velká satisfakce.

Jeho návrat do vysoké funkce, z níž byl odvolán, nepřímo potvrdil po hlasování o nedůvěře vládě v rozhovoru pro Českou televizi i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík. „Každý příčetný nový ministr životního prostředí by měl pana Michálka vrátit zpátky," uvedl jeden ze tří zástupců TOP 09 na všech důležitých jednáních.

K věci:

Michálka skolila rýma. John je poskok Nečase, zlobí se véčkař 

Premiér Kalousek, premiér Schwarzenberg? Údajný návrh VV 

Narafičená a umělá věc, varuje Klaus před kauzou Drobil 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

4:32 Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

Rodiny obětí z Filozofické fakulty dostanou nabídku pomoci od pražského magistrátu. Háček je v přílo…