Michálka skolila rýma. John je poskok Nečase, zlobí se véčkař

22.12.2010 7:25

Debata před hlasováním o nedůvěře vlády se protáhla do pozdních nočních hodin. Česká televize tak odložila vysílání pořadu Hydepark, kde měl vystoupit jeden z hlavních aktérů současné vládní krize, odcházející šéf fondu životního prostředí Libor Michálek.

Michálka skolila rýma. John je poskok Nečase, zlobí se véčkař

„Libor Michálek právě odešel z budovy zpravodajství - je nachlazený, a tak jsme ho tady nechtěli vzhledem k vývoji ve sněmovně držet zbytečně. Ale dohodli jsme se, že ho přivítáme zítra," objevilo se na facebookovém profilu pořadu Hydepark chvíli před devátou hodinou večerní v úterý, kdy se zároveň hlasovalo o vládě Petra Nečase.

Nemá to cenu

„To snad ani nemá cenu se na ten Hyde Park v televizi dívat. Nevysílá se podle plánu a sledovanost se stejně odhaduje na základě pár stovek lidí," naštval se Jiří v komentáři na sociální síti Facebook. Byl ale jediný, ostatní pisatelé spíše kriticky komentovali sněmovní rozpravu, mezi nimi i Antonín: „Zítra je taky den. :-) K jednání v poslanecké sněmovně: A to jsem si myslel, že nejlepší komedie jsou ty americké."

„Už mě ta taškařice z parlamentu moc nebaví :-/" přidal se nespokojeně Jan.

Diskutují i véčkaři

Je zjevné, že lidé se na Michálka opravdu těšili, koneckonců ač pořad vysílán nebyl, tak diváci v hlasování na internetových stránkách Hydeparku vyjadřovali tomuto odvolanému řediteli Státního fondu životního prostředí drtivou podporu.

Na Facebooku se rozhořela i diskuse sympatizantů Věcí veřejných, takzvaných véčkařů. Hodnotili rozhodnutí stranického vedení, které nakonec přislíbilo podpořit vládu Petra Nečase při nadcházejícím hlasování o nedůvěře.

Pragmatický krok

„Z dlouhodobého hlediska se jedná o rozumné řešení a spíše pragmatický a racionální státnický krok. Vystoupení VV z vlády by byl charakterní čin, ale myslím, že s krátkodobým efektem. Hrdinský možná, státnický nikoliv," postavil se za stranické špičky Josef.

SLEDUJEME kauzu Drobil

„Když na něco nemám, tak tam nelezu! Anebo se snažím, třeba i z opozice podporovat dobré věci," myslí si naopak Ludvík, k němu se přidal i Jaro: „John krásně ukázal, že je pouhým poskokem a slouhou ODS, a že byl dosazen na místo ministra vnitra, aby znemožňoval vyšetřování korupce a chránil korupčníky. Pane Johne, lživé kecy a manuály jsou jedna věc, touha po moci je ještě sladší, a to i za cenu zrady svých voličů."

Jiná volba není

„Když už tady většina z vás nadává na VV, tak na druhou stranu jaká je alternativa? Vláda ČSSD a KSČM s podporou Věcí veřejných? Nebo menšinová vláda ODS a TOP09, která by nic neprosadila? Já to beru jako rozumné prohlášení, jelikož korupcí je prolezlá celá politika viz koalice ODS a ČSSD v Praze atd. Tato vláda je nejlepší ze všech špatných řešení, ať si tady nadává kdo chce jak chce," ohradil se proti všem kritikům Adam.

Nutno ovšem přiznat, že většina diskutujících o současném stavu vyjadřovala velmi kriticky.

„Jestli se VV domníváte, že za podporu vlády se Vám podaří od koalice získat nějaké ústupky a budete tak schopni zachovat tvář, tak se vydáváte na skutečně tenký led. Jaké máte záruky? Asi jen jedinou: zamotáváte se čím dál více do chapadel velké chobotnice," shrnula svou poslední větou pocity velké většiny diskutujících Sandra.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…