Jsem na stejné vlně jako Bárta, chlubil se Žaluda v rozhlase

22.12.2010 18:41

Podle šéfa Českých drah Petra Žaludy se jeho společnost konkurence nebojí. Svědomitě se na ni totiž připravuje.

Jsem na stejné vlně jako Bárta, chlubil se Žaluda v rozhlase

Hostem středečních 20 minut Radiožurnálu byl generální ředitel Českých drah Petr Žaluda. Ten s moderátorem Martinem Veselovským řešil zejména konkurenci v podobě společnosti Student Agency i setrvání na svém postu.

"Snažím se být na stejné vlně s panem ministrem Bártou, snažím se svou práci dělat tak, aby byly vidět výsledky," uvedl Žaluda důvod, proč na rozdíl od ředitelů různých dalších dopravních institucí zůstal i po nástupu Víta Bárty (VV) na svém místě.

Do boje proti SA

A Žaluda se nebojí ani budoucnosti a nástupu konkurenčních společností. "Dokončuje se transformace, následovat by měla nová podoba české železnice, která by měla být připravena na konkurenci, která zde bude," nastínil svou vizi šéf železnice. "S konkurencí se dá bojovat jen kvalitou a rozsahem služeb," uvedl také na adresu boje se Student Agency.

České dráhy jsou přitom po České poště největším zaměstnavatelem v zemi. "Nyní mají České dráhy 26 tisíc zaměstnanců, probíhá ale racionalizace, loni jsme snížili počet zaměstnanců o šestnáct set," vysvětlil svou strategii Žaluda.

Kolektivní vyjednávání je uzavřené

Šéf drah se v pořadu vyjádřil i ke kolektivnímu vyjednávání. "Kolektivní smlouva je podepsána s osmi odborovými svazy, chybí jen u posledního," popsal s tím, že kolektivní vyjednávání tímto považuje za uzavřené.

Více čtěte:

Žaluda se chlubí: České dráhy zvládly kalamitu skvěle

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…