Některé Oulického černé stavby mají být odstraněny

28.12.2010 11:13

Už více než dva roky si žije ve svém megalomanském sídle, jehož některé části postavil bez povolení v srdci Chráněné krajinné oblasti České středohoří, podnikatel Patrik Oulický. Podle informací ČT24 ale bude muset některé části černé stavby zbourat.

Některé Oulického černé stavby mají být odstraněny

V obci Moravany na Ústecku si nechal podnikatel Patrik Oulický postavit dům, ale už bez jakéhokoli povolení či vyjádření úřadů přidal v uplynulých letech masívní zeď s kamerami kolem areálu, velký bazén a zastřešenou příjezdovou cestu. Až dosud ale nebylo na Ústecku moci, která by černou stavbu vlivného člena ODS v chráněné oblasti nechala strhnout.

Přitom v CHKO se nesmí fakticky vůbec nic stavět. V romantickém údolí nad protékajícím potokem ale ze všeho nejvíce bije do očí masívní nevzhledná šedivá zeď, kterou je celý podnikatelův areál obehnán. Podle informací ČT24 by ale mělo být zákonům přece jen učiněno zadost, protože magistrát v Ústí nad Labem nařídil odstranění části staveb.

K věci:

Oulický se dál koupe v bazénu a hraje tenis uprostřed CHKO

Podnikatel Oulický z ODS načerno stavěl v CHKO

Foto: Radek Nohl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…