Ministr Jankovský: Návrhy NERVu rozhodně pod stůl nepadají

07.01.2011 4:36

Ministerstvo pro místní rozvoj finišuje s přípravou první verze velké novely zákona o veřejných zakázkách. Expertní skupina vedená ministrem Kamilem Jankovský se chystá svůj návrh v brzké době zveřejnit pro širší posouzení.

Ministr Jankovský: Návrhy NERVu rozhodně pod stůl nepadají

„Například z patnácti návrhů Národní ekonomické rady vlády, se do textu již dostalo dvanáct z nich, z toho osm bez dalších připomínek," uvedl ministr Kamil Jankovský. Se svými návrhy přispěli i další členové expertní skupiny, mezi nimiž jsou například zástupci parlamentních klubů, dalších ministerstev, neziskových organizací mimo jiné i Americké obchodní komory, Platformy pro transparentní veřejné zakázky a samozřejmě zástupce za NERV (Národní ekonomická rada vlády).

„Velká novela zákona o veřejných zakázkách je jednou z priorit pro první měsíce letošního roku. Vzhledem k náročnosti práce si vážíme každého návrhu. Je však nutné zdůraznit, že jsme v přípravné fázi a některé body je třeba důkladně diskutovat a zvažovat." pokračoval ministr Kamil Jankovský v narážce na proklamace člena NERVu Pavla Kohouta v médiích. 

Kamil Jankovský také podotkl: „Téma zákona o veřejných zakázkách je mediálně velmi vděčné téma, konkrétních návrhů a připomínek však nemáme tolik, kolik jsme očekávali."

První etapa práce expertní komise skončí na konci ledna, kdy odstartuje širší připomínkové řízení. Do mezirezortního připomínkového řízení půjde návrh zákona v březnu. Vládě bude zákon předložen nejpozději do konce června 2011.

Více:
Jankovský se deregulace nebojí. Situace se nevyhrotí
Jankovský: Společným cílem je dohoda mezi nájemníky a pronajímateli

Zaorálek: Za koho kope ministr Jankovský?

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.