Grémium ČSSD jedná o Grossovi a privatizaci MUS

07.01.2011 8:44

Privatizace Mostecké uhelné po mnoha letech dohnala některé její hybatele. Existuje podezření, že několika lidem blízkým bývalému předsedovi ČSSD Grossovi přitekly ze zahraničí v souvislosti s touto privatizací na účty miliony korun.

Grémium ČSSD jedná o Grossovi a privatizaci MUS

Už v osm ráno začalo jednání grémia ČSSD, na němž stranické špičky řeší situaci poté, co v souvislosti s privatizací Mostecké uhelné dočasně pozastavil své členství v sociální demokracii její bývalý předseda Stanislav Gross. Lidé z jeho okolí v devadesátých letech inkasovali vysoké provize z provize Mostecké uhelné.

Tato kauza může zamíchat kartami v boji o post předsedy ČSSD, protože cílí na středočeskou organizaci, která v blížící se volbě podporovala Bohuslava Sobotku. Jeho největší rival, jihomoravský hejtman Michal Hašek, požaduje, aby své členství v sociální demokracii nepřerušil jen Gross.


Hašek tlačí na pilu. Oslabení Rathovy středočeské ČSSD by se mu hodilo

„Rozhodně budu požadovat informaci o této kauze a celkovém postupu středočeské ČSSD a na základě toho také stanovisko vedení ČSSD, které musí zvážit i možnou výzvu dotčeným aktérům, aby přerušili členství ČSSD do vyšetření a objasnění celé věci," vyjádřil se Hašek rezolutně hned poté, co požádal o svolání grémia.

Zajedno s ním byl i místopředseda strany Lubomír Zaorálek, který k této záležitosti uvedl: „Je to něco, co ČSSD poškozuje, Stanislav Gross nám svůj postup nevysvětlil," sdělil ve čtvrtek s tím, že celou věc bude strana řešit na dnešním gremiu.

K věci:

Otřes v ČSSD: Gross odchází, Zemanův tým mlží, Hašek alarmuje 

Proč by se zbrojař zajímal o privatizaci MUS, ptá se Zeman 

Gross přerušil členství v ČSSD 

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…