ČSSD odmítá Dienstbiera, ač je zdaleka nejpopulárnější

07.01.2011 19:53

Pražští socialisté si budou volit nové vedení, nejpravděpodobněji v čele druhé nejsilnější krajské organizace zůstane Petr Hulinský.

ČSSD odmítá Dienstbiera, ač je zdaleka nejpopulárnější

Hulinskému se podařilo v rámci oblastních konferencí získat hlasy více jak poloviny městských částí, a to včetně domovské Prahy 10 a velmi silné Prahy 5, kterou donedávna vedl Hulinského kritik Jiří Paroubek.

Boj s větrnými mlýny

Současné šéf pražské sociální demokracie si před volbou věří, odmítá, že by mohl najít silného soupeře v donedávném volebním lídrovi partaje Jiřím Dienstbierovi. "Měl jsem historicky nejlepší výsledek na obvodech i přes tu mediální a z velké části i nepravdivou volební masáž vůči mé osobě a měl jsem o 4 procenta lepší volební výsledek než Jiří Dienstbier," prohlásil pro Aktuálně.cz Hulinský.

Jiří Dienstbier jde do boje o předsednické křeslo i přes fakt, že nemá podporu žádné místní organizace. "I za cenu porážky stojí za to kandidovat a představit alternativní vizi, jak by měla fungovat pražská sociální demokracie," vysvětlil.

Chce nasměrovat ČSSD jinam

Do budoucna by svou kandidaturou chtěl rozpoutat debatu o dalším směřování strany. "Bez ohledu na výsledek to může posunout debatu někam dál," dodal vzápětí. Odmítl také odpovědět, zda by v případě neúspěchu kandidoval alespoň na jedno z místopředsednických křesel.

Oproti Hulinskému nemá Dienstbier žádnou jistotu podpory delegátů, nicméně v tajné volbě, kde každý rozhoduje za sebe, by mohl překvapit. Podobně v konkurenční ODS zazářila Miroslava Němcová, když se stala naprosto nečekaně místopředsedkyní. Oba politici mají společné to, že je veřejnost přijímá velmi pozitivně.

Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…