Protidrogová politika přijde stát na 94 milionů

08.01.2011 17:52

Národní strategie protidrogové politiky přijde na 94 milionů korun. Píše to server Prvnízprávy.cz. Vláda bude dokument schvalovat ve středu.

Protidrogová politika přijde stát na 94 milionů

Dokumentem se má ve středu zabývat vláda premiéra Petra Nečase (ODS). Protidrogová strategie se bude realizovat postupně v letech 2010 až 2012. Nejméně stála v roce 2010, kdy se utratilo přes devět milionů korun.

Rok 2012 bude nejdražší

Letos má podle akčního plánu realizace národní strategie přijít na něco přes 17 milionů.Nejdražší bude rok 2012, kdy se za kampaň proti drogám utratí kolem 66 milionů korun.

"Plán stanovuje čtyři priority pro tříleté období 2010 až 2012. Nicméně většina aktivit, které jsou odborníky navrženy v akčním plánu jako nezbytné pro řešení aktuálních problémů spojených s drogami, jsou nově zaváděná, dosud nerealizovaná a nezbytná opatření. Proto je k jejich realizaci nutné vyčlenit zvláštní finanční prostředky," píše se v předkládací zprávě.

Nejvíce se kouří tráva

Česká republika má podle zprávy dlouhodobě nejvyšší míry užívání, zejména konopných drog, mezi mladými lidmi v Evropě. Autoři zprávy ale podotýkají, že země, které byly před pár lety na stejné úrovni jako Česko, v současnosti zaznamenávají pozitivní klesající tendenci. "Česká republika však dosud nezavedla na rozdíl od jiných zemí (Velká Británie či Francie) žádné specifické intervence pro intenzivní uživatele konopí, možná i proto zkušenosti mladých Čechů s drogami stále spíše rostou," cituje zprávu server Prvníprávy.cz.

Související:

Protidrogová prevence píše Nečasovi. Dochází jí peníze

Když nepustí mládež do hospody, sleze se jinde, varují se odborníci

Praha: Městská protidrogová politika v éře globalizace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…