Zdroje z ODS: Rudolf Blažek by měl být náměstkem Vondry

10.01.2011 13:02

Podle informací ParlamentníchListů.cz z důvěryhodných zdrojů v ODS se má stát místopřeseda pražských občanských demokratů Rudolf Blažek jedním z náměstků ministra obrany Alexandra Vondry. Ten má doposud náměstky tři.

Zdroje z ODS: Rudolf Blažek by měl být náměstkem Vondry

Redakce Blažkovi v pátek volala, zda se k informaci vyjádří. „Vrátil jsem se ze zahraničí. Budu o tom hovořit s ministrem Vondrou. Zavolejte po neděli," řekl ParlamentnímListům.cz minulý týden Blažek. V pondělí nebral telefon ani nereagoval na SMS.

Ministerstvo i ministr mlčí

Redakce zaslala dotaz i na Oddělení tiskové a informační služby ministerstva. Odpovědi se však nedočkala. Zavolali jsme rovněž ministru Vondrovi, ten však mobil nebral a nereagoval ani na zaslanou SMS.

O Blažkově angažmá nevěděl nic ani jeho stranický kolega, místopředseda sněmovního Výboru pro obranu a bezpečnost Jan Vidím. „O jeho jmenování jsem nic neslyšel. Určitě by byl ale výborným kandidátem," řekl ParlamentnímListům.cz Vidím.

Alexandr Vondra se zúčastnil posledního Regionálního sněmu pražské ODS. Zde uvedl, že pražská ODS zůstává důležitou součástí celostátní ODS, musí zasypat příkopy, táhnout společně, nabídnout změnu a nové tváře. „Rudolf Blažek je člověk na svém místě, přál jsem si ještě Janu Černochovou," řekl Vondra o znovuzvoleném místopředsedovi ODS Praha Blažkovi.

O Blažkovi se spekulovalo i jako o ministrovi vnitra

Rudolf Blažek je v současnosti předsedou pražského zastupitelského klubu ODS a byl členem vyjednávacího týmu, který domluvil současnou koalici ODS s ČSSD.

Blažek vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Mezi lety 1990 až 1992 byl ředitelem agentury ředitel Pinkerton ČSFR, mezi lety 1992-1997 ředitelem Městské policie hlavního města Prahy.

V letech 1998 až 2002 působil jako pražský radní a od roku 2002 do roku 2010 byl náměstkem primátora Pavla Béma. Po sněmovních volbách se o Blažkovi spekulovalo jako o možném ministrovi vnitra či spravedlnosti.

Staré a nové tváře

Blažek byl jedním ze sedmi lídrů kandidátky ODS do celopražského zastupitelstva. V době vyjednávání o ustavení pražské rady si TOP 09 kladla podmínky, aby v ní nezasedli právě Rudolf Blažek s Milanem Richterem, kteří byli označováni za "staré tváře ODS". Sám primátor Bohuslav Svoboda deklaroval, že ODS nabídné do rady "nové tváře" a členové "Bémovy rady" se do rady primátora Svobody již nedostali. 

V médiích se poté také spekulovalo, že by Blažek mohl jít na ministerstvo zahraničí, pro místní rozvoj či životního prostředí. Z bývalých náměstků primátora nové uplatnění našli například Pavel Klega či Milan Richer. Klega je starostou Městské části Praha 15 a Richter starostuje "Desítce".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…