Bárta vyzývá MfD, aby zveřejnila vše o sledování politiků

18.01.2011 16:48

Ministr dopravy a poslanec Věcí veřejných Vít Bárta se poprvé obsáhle vyjádřil k sérii článků v Mladé frontě Dnes, která přišla s podezřením, že ABL sledovala některé politiky. Již dříve Bárta několika médiím sdělil, že ABL se takové akce nikdy nezúčastnila a deník má tak v ruce jistojistě podvrhy, místo hodnověrných dokumentů.

Bárta vyzývá MfD, aby zveřejnila vše o sledování politiků

Vít Bárta pod hlavičkou Věcí veřejných zaslal ParlamentnímListům.cz e-mail, v němž tvrdí, že poprvé o sledování politiků psala Mladá fronta Dnes (MfD) před několika měsíci a ne náhodou to bylo těsně před volbami.

„Stalo se tak jen několik týdnů před volbami a na základě zcela nevěrohodného dokumentu, což již připustil i pan redaktor Kmenta," připomněl ministr.

Celé prohlášení Víta Bárty ZDE
Sledujeme téma kauza ABL

Protože podle něj šlo o nekompromisní a zároveň pomýlené závěry značně poškozující nejen firmu ABL, ale i jeho samotného a potažmo Věci veřejné, společnost ABL tehdy podala žalobu, a on dokonce i trestní oznámení.

Dokumenty prý mohly být zmanipulované

„Mladá fronta Dnes ale nepočkala na výsledek žádného šetření a místo toho se sama ujala role vyšetřovatele i soudce. A tak v posledních dnech opět uveřejnila sérii dokumentů ze zdrojů různé důvěryhodnosti. Z nich opět vyvozuje nepravdivé a silně poškozující závěry, ačkoliv nezná pravou historii těchto dokumentů, jejich možnou manipulaci, pozici externích dodavatelů a jejich jiné projekty pro jiné dodavatele," uvedl k tomu v e-mailu Bárta.

Zopakoval také, že ani on, ani společnost ABL zmíněnou političku ODS nesledovala. "To, že ABL na Praze 11 měla zcela jasné a transparentní aktivity, kterou byl například protikorupční program na Praze 11, je veřejně známé a nezpochybnitelné," napsal a naznačil, že dokumenty, které deník zveřejnil, již jsou nyní staré a tak „není možné dnes řadu věcí verifikovat."  

Vyzývá deník k plnému zveřejnění

„Nezbývá mi proto, než vyzvat vedení MF Dnes, aby zveřejnilo plné znění dokumentů, které má k dispozici, a umožnilo mi tak vyjádřit se k jejich obsahu nikoliv v kampaňovitém dávkování, ale s ohledem na celek a všechny jeho souvislosti," napsal dále Bárta s tím, že  dá k dispozici tým blízkých spolupracovníků a ti se pokusí interpretovat dosud zveřejněné dokumenty.

 „Učiním tak i přesto, že to může mít dopad na průběh a výsledek soudního sporu a dalších procesů. Věřím, že vedení MF Dnes si za svými slovy bude stát podobným způsobem jako já. Mé vyjádření k celkové kauze připravujeme ke zveřejnění formou tiskové konference do tří dní," dodal Bárta.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…