Rath stopnul peníze pro Asociaci krajů, prý kvůli Buzkové

19.01.2011 12:48

Středočeský hejtman David Rath zablokoval rozpočet Asociace krajů, kterou vede kandidát na šéfa ČSSD Michal Hašek. Důvodem má být fakt, že z peněz krajů byly placeny zakázky pro advokátní kancelář Petry Buzkové, která pomáhá Haškovi v souboji o vedení strany.

Rath stopnul peníze pro Asociaci krajů, prý kvůli Buzkové

"Do rozpočtu Asociace krajů posílá Středočeský kraj 750 tisíc korun a vadilo by mi, pokud by krajské peníze byly využívány ve vnitrostranické kampani. Buzková objíždí s Michalem Haškem krajské konference a funguje jako jeho poradkyně," vysvětlil Rath pro iDnes.cz svůj krok.

"Kolega Rath zatím jako jediný nepodpořil rozpočet Asociace krajů. Každý si asi lehce odpoví na otázku, zda je to vnitrostranický boj, můj však rozhodně nikoli. Rozhodně budu jednat se Středočeským krajem, aby jediný člověk neblokoval takovýmto destrukčním přístupem práci asociace. Pokud panu Rathovi tolik chybí v miliardovém rozpočtu kraje roční příspěvek asociaci ve výši cca 700 tisíc korun, jistě budeme s chladnou hlavou hledat dohodu, jak to řešit," reagoval Hašek.

Rath by radši Sobotku

Již během loňského listopadu vykázal Rath Asociaci krajů ze středočeského hejtmanství v Praze, kde doposud sídlila. Středočeský hejtman by totiž na postu šéfa strany rád viděl Haškova soupeře Bohuslava Sobotku.

Nicméně David Rath se již s Michalem Haškem dohodl na společné schůzce, kde by mu měl šéf Asociace krajů vysvětlit, na co všechno jsou příspěvky z jednotlivých krajů využívány.

Buzková a Bušina

"Nejde jen o Petru Buzkovou, ale i o peníze, které dostává Karel Machovec, jenž úzce spolupracoval s bývalým investičním náměstkem středočeských nemocnic Filipem Bušinou," dodal středočeský hejtman.

Sám Machovec ale spolupráci s kraji odmítá. "Nemám žádnou smlouvu s Asociací krajů, pan Rath neříká pravdu. A pokud jde o pana Bušinu, měl by si zamést před svým prahem. Nebyl jsem to já, kdo ho do té funkce jmenoval," dodal.

Související:

Buzková radí Asociaci krajů. Hašek: I Sobotka má advokáta

Buzková se do politiky nevrací. Haškovi bude jen radit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…