Paroubek dává Bártu znovu k soudu. Kvůli vazbám policie na ABL

21.01.2011 15:01

Jiří Paroubek (ČSSD) má podezření, že agentura ABL ještě pod vedením Víta Bárty (VV) zneužívala policejní databáze pro špehování lidí. Podal na ministra dopravy už třetí trestní oznámení.

Paroubek dává Bártu znovu k soudu. Kvůli vazbám policie na ABL

Paroubek podává trestní oznámení na Bártu na základě článku v MF Dnes, kde se píše, že detektivové ABL získávali osobní údaje o lidech z policejních databází.

Článek popisoval práci ABL v roce 2007, kdy sledovala političku ODS na Praze 11 Martu Šorfovou. Ministr Bárta ale popírá, že by o sledování věděl. V pátek se měl ke kauze vyjádřit, ale neučinil tak.

Orwellovské podezření

Server iDNES.cz dostal od Paroubka kopii trestního oznámení. Podle něj jsou další podezřelí policisté, kteří prý přijali úplatek za podání informací, a detektivové ABL, kteří podplatili policisty.

„Rozhodl jsem se vyzvat příslušné státní zastupitelství, aby se neodkladně začalo tímto mimořádně závažným, přímo orwellovským podezřením zabývat," oznámil Paroubek. Trestní oznámení podal u Obvodního státního zastupitelství v Praze 4.

Podplacení policisté. Podplácející detektivové

„Vedle podezření o špehování politiků, snad za účelem vydírání a získání prospěchu v podobě zakázek od radnice Prahy 11, se odhalují jiné, mnohem závažnější a pro bezpečnost země klíčové podezření, totiž možné hromadné zneužívání informací z bezpečnostních složek státu," zdůvodňuje Paroubek, proč už po třetí podal trestní oznámení v souvislosti s kauzou ABL.

Paroubek podal na Bártu jedno trestní oznámení, protože Bárta označil Petra Bendu (ČSSD) za kmotra, co má vliv na Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji.

Podruhé to byla kvůli hospodaření agentury ABL v roce 2009 s podezřením na možné krácení daní. „Maserati není trabnt," strefoval se Paroubek do údajně nízkých příjmů Víta Bárty.

SLEDUJEME kauzu ABL

Související:

Bártovi žlutá složka k ABL nestačila. Zveřejněte vše, zlobil se 

Bárta k ABL: Celou záležitost proberu s právníky, pane Kmento 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…