Nečas: Nezdaří-li se reforma důchodů, ztratí vláda smysl

22.01.2011 15:29

Podle premiéra Petra Nečase (ODS) je pro budoucí existenci vlády klíčová realizace důchodové reformy. Pokud se nepodaří, nemá prý smysl, aby vláda dál fungovala, ani aby ji vedl právě on.

Nečas: Nezdaří-li se reforma důchodů, ztratí vláda smysl

Premiér Petr Nečas (ODS) se v poslední době ve své funkci setkává s řadou problémů. Pozici vlády totiž ohrozila například kauza kolem Státního fondu životního prostředí, nebo společnosti ABL spjaté s šéfem dopravy Vítem Bártou (VV).

Nečas však existenci vlády i funkci své pozice premiéra spojuje s jinými faktory. Klíčová je pro něho zejména důchodová reforma a její realizace. "Na důchodové reformě se musíme shodnout, protože když nebude, mizí důvod existence této vlády a pro mne ztrácí smysl být jejím předsedou," uvedl šéf kabinetu v rozhovoru pro denik.cz.

Nečas: Osobní antipatie vůči Lessymu nemám

V něm se vyjádřil ale také ke sporné volbě policejního prezidenta. "Nemyslím, že by bylo dobré, aby byl jmenován policejní prezident za situace, kdy existují právní pochybnosti o tom, zda proces výběru je v souladu se zákonem," sdělil Nečas s tím, že on sám proti kandidátovi Petru Lessymu, jehož na tuto funkci doporučila komise ministerstva vnitra, osobně nic nemá.

Byl to však právě Nečas, který v prosinci prohlásil, že pokud odejde policejní šéf Oldřich Martinů, bude z vedení resortu muset odejít i ministr vnitra Radek John (VV). Nyní však Nečas podobné záměry popřel.

Za vše nemůže Martinů

"Jen nesdílím názor, že bylo správné nasazovat panu Martinů psí hlavu a svádět na něj všechny problémy. Ten personální řez když tak měl být širší," vysvětlil v rozhovoru pro denik.cz.

Právě šéf vnitra John již na konci minulého roku tvrdil, že Martinů je nekompetentní k vedení policie. Souběžná existence Johna a Martinů v nejvyšších patrech resortu vnitra se tak ukázala jako nemožná. Nakonec tak ke konci roku odešel právě Martinů, jehož má nyní nahradit Lessy. Šéf vlády Nečas však od začátku postup při volbě nového policejního prezidenta kritizoval.

Více čtěte:

Nečas si může oddychnout. Trestní oznámení na něho bylo odloženo

Nečasovi padá popularita. Zastával se Drobila. Jen tím to není, říká Hartl

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…