Vesecká možná na zastupitelství nezůstane. Zvažuje jiné možnosti

22.01.2011 16:41

Nejvyšší státní zastupitelství se možná v budoucnosti bude muset obejít bez Renáty Vesecké. Ta totiž uvažuje o tom, že v instituci nezůstane.

Vesecká možná na zastupitelství nezůstane. Zvažuje jiné možnosti

Renáta Vesecká sice odešla z vedení Nejvyššího státního zastupitelství, dostala ale nabídku, aby v této instituci setrvala na pozici řadové státní zástupkyně v analytickém a právním odboru. 

Vesecká ale nyní zvažuje, zda na Nejvyšším státním zastupitelství setrvá. Informaci přinesl server iDNES.cz. V současné době je Vesecká na dovolené.

Jasno má být do konce ledna

Nástupce Vesecké ve funkci nejvyššího státního zástupce Pavel Zeman řekl v uplynulých dnech po svém uvedení do funkce, že o budoucnosti Vesecké se rozhodne do konce ledna.

Záleží prý na dohodě

"Její setrvání na státním zastupitelství je výsledkem vzájemné dohody mezi ní a nejvyšším státním zástupcem," sdělila v pátek serveru mluvčí zastupitelství Helena Markusová.

Renata Vesecká odešla z postu nejvyšší státní zástupkyně na konci prosince. Předtím jej zastávala pět let. Koncem října ji odvolala vláda a ve funkci ji poté vystřídal někdejší český delegát v organizaci Eurojust Pavel Zeman.

Více čtěte:

Vesecká na Nejvyšším státním zastupitelství zůstává

Foto: nku.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…