Klaus Hegerovi: Ti arogantní lékaři nesmí vyhrát

27.01.2011 7:48

Prezident republiky Václav Klaus se při záhajení sedmdesátého koncertu z cyklu Jazz na Hradě ostře opřel do lékařských odborářů a podpořil ministra Leoše Hegera z TOP 09, který byl na akci přítomen.

Klaus Hegerovi: Ti arogantní lékaři nesmí vyhrát

"Máme tady zase konečně ministra nové vlády. Já doufám, že tady dnes posílí na duchu i na těle a bude o to silnější v boji s těmi nezodpovědnými a arogantními jedinci, kteří prostě nemají nárok na to, aby svůj boj vyhráli," řekl Václav Klaus s úsměvem směrem k Leoši Hegerovi a nebylo pochyb, koho prezident míní "těmi nezodpovědnými a arogantními jedinci".

FOTOGALERIE
SLEDUJEME téma exodus lékařů

Země mluví

Klaus zkritizoval lékaře podporující akci "Děkujeme, odcházíme" již ve svém novoročním projevu a stejně tak i dříve podpořil Hegera.

"Výzvy, aby se v některých profesích organizovaně, kolektivně a hromadně odcházelo do ciziny, jsou něčím, s čím se nemůžeme smiřovat. Je to nepřijatelné vydírání. Známá varovná slova o opouštění vlasti z básně Viktora Dyka platí i dnes ve světě mobilů a internetu," pronesl prvního ledna prezident.

Více:
Kalousek projevu prezidenta tleskal vestoje. Filip je znechucen
Jakl: Lékařské odbory ohrožují budoucnost samotných lékařů
SLEDOVALI JSME téma Novoroční projev
Kubek řádil na tiskovce. Reakce ODS: Nesmysly a LSD
Kdo připravuje zdravotnictví o peníze? Mafiáni a zloději, tvrdí Kubek 

Jak je ten svět malý

Poté se již prezident věnoval samotnému jazzu: "My se dneska těšíme na takové neokoukané tváře, nastupující generaci, když už ne úplně teenagerovskou. Pan ministr mi prozradil, když jsme spolu minulý týden hovořili, že chodil na jazz v Hradci Králové na festival ´Jazz goes to Town´. Jestli se nemýlím, tak tamhle vidím organizátora a táhouna těch hradeckých festivalů, pana Brunnera staršího. To ukazuje na to, jak je to všechno propojený."

Syn pořadatele královéhradeckého festivalu Martin Brunner jr. totiž vystoupil se svou kapelou Martin Brunner Trio v Nové galerii Pražského hradu. Brunner hrál na piano, Martin Kapusník na kontrabas a Tomáš Hobzek na bicí. Piano samozřejmě dominovalo, ale pro svá sóla dostali prostor bubeník i basák.

Blues na Hradě

Asi po hodině trio vystřídala formace Lukáš Martínek & Private Earthquake, což byla bluesová záležitost. Martínek hrál na elektrickou kytaru a zpíval, Roman Vícha obsluhoval bicí a jako host soubor obohatil Jan Kořínek s Hammondovými varhanami B3.

Na poslední píseň večera se na pódium ještě vrátili Brunner a Hobzek a zahráli si společně s Martínkovou kapelou. Zajímavostí je též, že Martínek spolupracoval i s kapelou Žlutý pes Ondřeje Hejmy a ten si hradní koncert také nenechal ujít.

Dále čtěte:

Jen ať sněží. Ať se Al Gore vzteká, vzkázal Klaus oteplovači
Šok! Konzervativec Klaus na Hradě poslouchal hip hop
Smutný Jazz na Hradě. Klaus vynechal vtipy a vzal si první slovo
Klaus na koncertě: Vláda nemůže jít na jazz, pracuje
Prezident Klaus vyznamenal jazzmana Uhlíře
Klaus: Máme globální oteplování a na moje narozeniny je zima

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…