Kubek řádil na tiskovce. Reakce ODS: Nesmysly a LSD

11.01.2011 13:54

Prohlášení prezidenta ČLK Milana Kubka o tom, že kdo nepodporuje lékaře, podporuje korupci v českém zdravotnictví, šokovalo zdravotnického experta ODS Borise Šťastného. Ten šéfovi ČLK doporučuje zklidnit tělo i mysl.

Kubek řádil na tiskovce. Reakce ODS: Nesmysly a LSD

Prezident České lékařské komory Milan Kubek ostře zkritizoval přístup státu a ministerstva zdravotnictví k protestní akci lékařů Děkujeme, odcházíme. Podle něj už ČLK nehodlá přihlížet tomu, jak na českém zdravotnictví parazitují korupčníci, zloději a mafiáni. Jejich vinou není na zvýšení platů zdravotníků, protože se peníze lijí do černých děr.

„Pan Kubek svedl lékaře k nesmyslné akci, proto není divu, že plodí nesmyslné výroky," uvedl pro ParlamentníListy.cz bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek. „Já si také uvědomuji, že platové ohodnocení českých lékařů, zejména těch mladých, není odpovídající a sám chci udělat všechno pro to, aby práce českých zdravotníků byla oceněna odpovídajícím způsobem," zareagoval na Kubkova slova pro ParlamentníListy.cz Boris Šťastný, expert ODS na zdravotnictví.

SLEDUJEME téma Exodus lékařů

Expert ODS doporučil šéfovi ČLK zklidnit tělo a mysl

Šéf ČLK upozornil ve svém prohlášení na nehospodárný provoz nemocnic, předražené nákupy přístrojů či nákup drahých léků. Podivil se nad tím, co dělají orgány činné v trestním řízení, že se žádný ze sporných nákupů nepodařilo řádně prošetřit. Zároveň se pozastavil nad tím, že ministr Leoš Heger neslyší volání lékařů a naopak se je snaží umlčet silou.

„Cesta ke zlepšení je jedině přes komplexní a razantní reformu českého zdravotnictví, nikoli přes nátlakové a populistické akce. Prohlášení prezidenta ČLK pana Kubka je pro mě šokující a v tomto ohledu bych mu doporučil aplikovat na sobě holotropní dýchání, aby jeho tělo a mysl byly zklidněny a k současné situaci přistupoval ze své zodpovědné pozice odpovědným způsobem," doporučil Šťastný.

Holotropní dýchání navozuje stavy podobné těm po požití psychotropních látek

Holotropní dýchání, které poslanec ODS prezidentu ČLK doporučil, je metodou, kterou v polovině šedesátých let minulého století vyvinul český psychiatr a psychoterapeut Stanislav Grof společně se svou ženou Christinou. Stanislav Grof se rozhodl věnovat výzkumu lidského vědomí, a to zejména jeho mimořádným stavům, vyvolaných například požitím psychotropních látek, jako je LSD.

Experimentování s těmito látkami bylo zakázáno, jelikož se s ním pojila spousta rizik. Grofovi se snažili najít neškodnou a přesto účinnou metodu přinášející holotropní (tj. zcelující) zážitky, jaké někdy přinášelo i užití psychotropních látek. Manželé Grofovi takovou metodu nalezli a nazvali ji holotropním dýcháním.

K věci:

Kdo připravuje zdravotnictví o peníze? Mafiáni a zloději, tvrdí Kubek 

Pojišťovny, nepřihlížejte a konejte, vyzývá na FB Škromach 

Protestující lékaři připraví o práci sestry na odděleních 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…