Hrozí mi vyhazov z Motola, kvůli dovolené šéfa, stěžuje si Jurinová

27.01.2011 12:36

Někdejší populární moderátorka Eva Jurinová a nyní mluvčí Motolské nemocnice se prý má stát první obětí akce Děkujeme, odcházíme. Novinářům jako mluvčí totiž prozradila, že ředitel největší nemocnice v zemi je nyní na dovolené v Africe. Upozornil na to deník Aha! Jurinová pak vše potvrdila i ParlamentnímListům.cz.

Hrozí mi vyhazov z Motola, kvůli dovolené šéfa, stěžuje si Jurinová

Většina lékařů dětského kardiocentra v Motole - přesně 20 lékařů z 25 - totiž podpořilo akci lékařských odborů kvůli odchodům doktorů do ciziny. Zmínili, že nebudou sloužit přesčasy. A Jurinová proto z tohoto důvodu byla novináři tázána, jak se s tím vypořádá ředitel Fakultní nemocnice v Motole Miloslav Ludvík. A její odpověď?

„Je mi líto, k tomu vám nemohu nic říci. Ředitel mi z Beninu vzkázal, že mi zakazuje se vyjadřovat k jakémukoliv tématu týkajícího se nemocnice," řekla exmoderátorka televize Nova bulvárnímu deníku. Posléze svoje faux pas komentovala slovy: „Předpokládám, že mě brzy odvolá."

„Je to nehorázné. Lékaři mají minimální mzdy a vedení si užívá v zimě v teple, místo aby za nás bojovalo. Myslím, že je to spíš důvod k odvolání ředitele," zastal se Jurinové jeden z protestujících doktorů. Další pak zmínil, že v době, kdy doktoři protestují, je nehorázné, že Ludvík odletěl na safari do západní Afriky. „V nemocnici se o tom mluví," poznamenal pro Aha.

Vzkázal mi náměstek, že mám "náhubek"

Jurinová pak pro ParlamentníListy.cz celou aféru potvrdila. „Náměstek ředitele mi vzkázal, že mám nyní zákaz se vyjadřovat k jakémukoliv dění v nemocnici do médií. Zatím mi nikdo neřekl, že mne Ludvík při nejbližší příležitosti odvolá, ale já jsem si to z toho takto odvodila," řekla ParlamentnímListům.cz Jurinová.

SLEDUJEME Exodus lékařů

Takové chování - tedy že něco vzkáže přes někoho - je ale prý charakteristické pro ředitele Ludvíka, neboť s Jurinovou v poslední době prý komunikuje jen zprostředkovaně. „Nechává mi vzkazy přes tiskové oddělení," přiznala někdejší moderátorská hvězda.

Podle jejích slov se chování ředitele za poslední rok význačně změnilo, neboť se z něj stal komunální politik- je zastupitelem na pražském magistrátu za ČSSD, předsedá výboru pro územní plán.

„To, že je a bude po nějakou dobu v zahraničí, dokonce potvrdil i pro deník Právo on sám již v úterý. Proto je logické, že se mně novináři ptali, vyzvídali kde je a co tam dělá, a jak se Ludvík s akcí lékařů z kardiocentra chce vypořádat. Musela jsem krčit rameny," dodala pro ParlamentníListy.cz Jurinová.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…