Bárta to opět myslel dobře s ČSSD, Paroubek se mu vysmál

28.01.2011 12:58

Ministr dopravy a vlivný muž Věcí veřejných Vít Bárta chce dostat ČSSD z absolutní politické izolace. Tvrdí to v rozhovoru pro server idnes.cz. Sociální demokraté však o jeho pomoc příliš nestojí. Doporučují návštěvy centra duševní pohody, omezení siláckých prohlášení a starost o vlastní problémy.

Bárta to opět myslel dobře s ČSSD, Paroubek se mu vysmál

Bárta v rozhovoru prohlašuje, že ČSSD se dostala do absolutní politické izolace. Prý to bylo způsobeno rétorikou Jiřího Paroubka, kterou úspěšně převzal Bohuslav Sobotka. Ministr doufá, že ve straně po sjezdu skončí současná schizofrenie a on bude moci s největší opoziční stranou vést dialog.

Je nejtěžší případ ve vládě

Expředseda ČSSD Jiří Paroubek, kterého Bárta označuje za viníka politické izolace, doporučuje Bártovi služby psychiatra Jana Cimického, který vede Centrum duševní pohody Modrá laguna. „Pan Bárta je velmi těžký případ. Je to jasný abonent Modré laguny. Měl by ji začít pravidelně navštěvovat, ulevilo by se mu. Měli jsme ve vládě různé těžké případy, ale tohleto ještě ne," řekl ParlamentnímListům.cz poslanec ČSSD, který na Bártu v poslední době podal tři trestní oznámení.

SLEDOVALI jsme kauzu ABL
Paroubek: Věci veřejné - Agentura Bártových lží

Středočeský hejtman David Rath si myslí, že Bárta by se měl raději starat o své problémy. „Děkuji mu, že se zajímá o ČSSD. Ať se ale raději stará o aféry své ABL a Veverek, tak aby strana neskončila pod pěti procenty. Vzhledem k tomu, že jeho firma korumpovala policisty, tak by měl odejít. O rady, ani pomoc tohoto zdiskreditovaného člověka nikdo nestojí," prohlašuje Rath.

Silácká prohlášení nic neřeší

Předseda Asociace krajů a kandidát na předsedu ČSSD Michal Hašek si myslí, že Bártovo prohlášení k ničemu dobrému nemůže vést. „Podobná silácká prohlášení o údajné izolaci ČSSD vztahy logicky příliš nekultivují," sdělil ParlamentnímListům.cz Hašek. Sám je sice příznivcem dialogu s koalicí, ale na druhé straně prý není vůle.

„Jsem zastáncem názoru, že u dlouhodobých reforem typu penzijní, zdravotnické nebo školské, které přesahují horizont funkčního období jedné vlády, by měl existovat konstruktivní dialog mezi vládou a opozicí. Jedná se o témata, která zasahují do života všech občanů. Jinou věcí je, že vůle vést dialog a respekt musí být na všech stranách, nejen u opozice," míní Hašek.

Bárta svou myšlenku o vyvedení ČSSD z izolace nesdělil poprvé. V listopadu při televizní debatě hovořil podobně, dokonce ještě zalichotil Michalu Haškovi.
"Když si přečtu Desatero pana Haška, tak z toho cítím ten svěží vítr v sociální demokracii, tu naději, že se ČSSD povede vyvést z té paroubkovsko-rathovsko-sobotkovské izolace. Že to bude konečně partner pro rovnocenný dialog," vyjádřil podporu opozičnímu politikovi, se kterým má podle pozorovatelů přinejmenším korektní vztahy.

Současný favorit na křeslo předsedy ČSSD Hašek mu tenkrát vzkázal, že šéfa sociální demokracie volí sjezd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…